5 hónapnál régebbi cikk

A Tóvárosi nyerte a futsal diákolimpiát – a csapat ezzel bejutott a megyei fordulóba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
A Tóvárosi nyerte a futsal diákolimpiát – a csapat ezzel bejutott a megyei fordulóba

A Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte a városi diákolimpiát futsalban. A Fehérvár FC fedett csarnokában rendezett két napos torna első helyezettjeként a csapat továbbjutott a megyei döntőbe.

Szoboszlai Dominik, Magyarország jelenlegi legismertebb játékosa is pályára lépett annak idején a városi futsal diákolimpián, amelynek négyes döntőjét csütörtök délután rendezték a Fehérvár FC fedett műfüves csarnokában. A legjobb négy közé a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Tóvárosi Általános Iskola csapatai jutottak be.

Az elődöntők során a Vörösmarty és a Vasvári találkozója 2-2-es döntetlennel zárult, a szétlövés során pedig előbbi nyert 7:6 arányban. A másik ágon a Tóváros és a Ciszterci találkozója már simább volt, ott 10:4-es végeredmény született. Vegül a harmadik helyet a Vasvári szerezte meg, akik 7:3-ra múlták felül a Ciszterci csapatát, a torna győztese pedig a Tóváros csapata lett akik 4:1-re győzték le a Vörösmartysokat.

"Nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni a meccseket és a játékot. Sok gólt tudtam szerezni, a csapat húzóembere voltam a gólokkal. Összességében elégedett vagyok magammal, igazából jó volt mindenki, a csapattársaim is, jól összedolgoztunk" – fogalmazott Pirgi Roland, a Tóvárosi Általános Iskola játékosa.

Az eredményhirdetés során az érmeket Szabó József, a Vidi korábbi gólkirálya adta át a csapattagoknak, aki kiemelte, hogy aki pofi futballista akar lenni, annak rengeteget kell tennie azért, hogy ezt elérje, mindenesetre az ilyen tornák jó kiindulópontot jelenthetnek a profi karrierhez.

"Alázatnak kell lenni mindenféleképpen. Akaratnak és kitartásnak is, mert nagyon-nagyon hosszú ez az út. Nagyon sok példa van az én praxisomból is, éveken keresztül foglalkoztam gyerekekkel, például valakire tíz éves korában azt mondtam, hogy ebből biztos, hogy lesz valami, valaki, mert olyan ügyes volt és tizenhat éves korban már nem is volt a futballpálya környékén, tehát ha valakinek nincs kitartása, akkor nem lehet semmi belőle" – hangsúlyozta Szabó József, a Vidi korábbi gólkirálya.

Magony Tamás, az önkormányzat szervezési irodájának sportmunkatársa kiemelte, hogy a városi döntővel még nem ért véget a diákolimpia.

"A városi első a megyei diákolimpiai döntőbe jut, ami december elején lesz. A helyszínt azt még nem tudjuk, erről az első helyezett értesítést kap. A megyében nyolc körzet van, az egyik körzet Székesfehérvár körzete, a többi győztessel fogják megmérettetni magukat" – mondta el Magony Tamás.

A torna első helyezett csapata nagyon erős mezőnybe fog kerülni megyei szinten, azonban megfelelő alázattal és összpontosítással onnan is tovább lehet jutni és az előző évek tapasztalatai alapján a fehérvári csapatok országos szinten is kiemelkedő eredményeket képesek elérni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek