4 hónapnál régebbi cikk

Négy fehérvári gimnázium is van az ország 100 legjobbja között
·Oktatásközépiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balázs Attila
Négy fehérvári gimnázium is van az ország 100 legjobbja között
·Oktatásközépiskola·Utolsó frissítés: undefined

Ismét a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezeti a HVG listáját. A fehérvári intézmények közül négy került a legjobb százba, ám az első ötven között csak egy gimnázium található városunkból.

A HVG idén is összeállította toplistája a legjobb középiskolákról. Ismét ugyanazok az intézmények lettek dobogósok, mint tavaly, csak az egymás közötti rangsor változott. A 2022-es első helyezett, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola, most a harmadik helyre csúszott vissza, az Eötvös József Gimnázium változatlanul a második helyen van, míg a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium került a 100-as lista élére. A rangsor első kilenc helyét fővárosi iskolák foglalják el, a veszprémi Lovassy László Gimnázium legjobb vidékiként a 10. helyet szerezte meg.

A székesfehérvári intézmények közül négy került be a Top 100-ba: a Vasvári Pál Gimnázium a 46. lett, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola az 55., a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium a 60., míg a Ciszterci Szent István Gimnázium a 97. A lap az iskolák eredményességét az érettségi, a felvételi és a kompetenciamérési adatok alapján rangsorolta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek