2 hónapnál régebbi cikk

Még kilenc székesfehérvári középiskolában vannak üres férőhelyek
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balázs Attila
Még kilenc székesfehérvári középiskolában vannak üres férőhelyek

Ezekbe az intézményekbe rendkívüli felvételi eljárással lehet jelentkezni.

Azoknak sem kell elkeseredniük, akiknek az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt középiskolába sem sikerült bejutniuk, hiszen ahogy országszerte, úgy Székesfehérváron is vannak még betöltetlen férőhelyek. Az Oktatási Hivatal egységes beléptető felületének, vagyis a KIFIR információja szerint jelenleg kilenc székesfehérvári intézmény 41 tanulmányi területén van szabad hely. 

A rendkívüli eljárásban meghirdetett férőhelyek között van néhány gimnázium, több szakiskolai hely is, valamint az Arany János iskola szakiskolai és készségfejlesztő iskolai területe is.

A rendkívüli felvételi eljárással kapcsolatos információkat az intézmények általában a saját oldalaikon közzé teszik, de a KIFIR felületén is megnézhető, hogy pontosan mely iskolákban maradtak még elérhető férőhelyek. A kereső felületen a vármegyét, valamint a várost beírva a rendszer listázza az adott település érintett intézményeit és azt, hogy milyen osztályokban és hány darab férőhely vár betöltésre.

A rendkívüli felvételi eljárás helyenként egészen augusztus végéig tart, ám az érintett iskolákba azok a középiskolába készülő diákok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljáráskor sajnos egyetlen általuk megjelölt középiskolába se kerültek be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek