4 hónapnál régebbi cikk

Apáról fiúra szállt – csarnokavató és generációváltás az Alba-Zöchlingnél
·Gazdaságátadás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Apáról fiúra szállt – csarnokavató és generációváltás az Alba-Zöchlingnél
·Gazdaságátadás·Utolsó frissítés: undefined

Ünnepélyes hangulatban avatták fel az Alba-Zöchling Kft. új csarnokát. Az eseményen Cserta János, a családi vállalkozás alapító ügyvezetője bejelentette, hogy visszavonul és átadja fiának a cég vezetését.

Az új csarnok építéséről készült gyorsított kisfilmnek köszönhetően másfél éves időutazásnak lehettek szemtanúi azok, akik jelen voltak az Alba-Zöchling Kft. új csarnokának ünnepélyes avatásán szerda délután. Az új tízezer négyzetméteres csarnok, mely mintegy 3 milliárd forintból épült fel, további lehetőségeket teremt a szállítmányozással, raktározással és vámkezeléssel foglalkozó cég számára a minél hatékonyabb és elsősorban emberközpontú működéshez.

Az emelkedett hangulatot az átadón levetített karácsonyi kisfilmek még tovább fokozták, a délután fénypontja pedig csak ezután következett, amikor is Cserta János, a cég alapító ügyvezetője bejelentette visszavonulását, egyúttal hivatalosan is átadta a 34 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás vezetői pozícióját fiának, Cserta Róbertnak.

„Egyetemi éveim alatt is dolgoztam a cégnél más-más pozíciókban és most már négy éve cégvezetői pozícióban vagyok. Úgy gondoltuk, hogy ez a raktárátadó egy olyan alkalom, amely elegáns módja lehet ennek a generációváltásnak. Ez édesapám ötlete volt, aki még a mai napig, nyolcvan évesen is szinte mindennap bejár a céghez, holott a napi operatív dolgokba azért természetesen már nincs benne, de szeret ránézni, hogyan haladnak a folyamatok” – árulta el Cserta Róbert.

A jelképes szalagátvágásában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is segédkezett a cég vezetőinek, és nagy dolognak nevezte, hogy egy családi vállalkozás nemcsak a város, de a térség és az ország meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

"Különösen fontos, ha egy magyar tulajdonú cég dönt úgy, hogy újabb és újabb beruházásokat néhány évente megvalósít itt a városban. Az Alba Zöchling így tesz folyamatosan, hiszen elég csak arra gondolni, hogy egy hasonló nagyságú csarnokátadón voltunk 2020 végén is itt" – mondta el Cser-Palkovics András.

Az immár több mint kétszázharminc munkatársat foglalkoztató cég fejlődése és növekedése természetesen nem áll meg az új csarnok átadása után sem, hiszen mint mondják: ha egy tervezés és megvalósítás befejeződik, akkor bele kell vágni egy másikba. A cég vezetői a csarnok további bővítésében gondolkodnak, amelyet öt éven belül szeretnék megvalósítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek