4 hónapnál régebbi cikk

Kiosztották a növényeket – tovább folytatódik a LOMBkoronás Székesfehérvár program
·Életmódátadás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Kiosztották a növényeket – tovább folytatódik a LOMBkoronás Székesfehérvár program
·Életmódátadás·Utolsó frissítés: undefined

Következő szakaszához érkezett a LOMBkoronás Székesfehérvár program. A pályázaton elnyert fákat és cserjéket keddtől-csütörtökig osztották ki a nyerteseknek a Városgondnokság munkatársai.

Hóval borított cserjék és fák vártak a sorukra a Halász utcai Iparcikk piacon szerda délután. A Városgondnokság munkatársaitól három napon keresztül lehetett átvenni a növényeket a LOMBkoronás Székesfehérvár pályázat nyerteseinek. A program célja, a Virágos Székesfehérvár program mintájára, hogy a lakosság is részt vegyen a város fásításában.

"Ez egy japán díszcseresznye, a Mandula utca 12-ben lesz elültetve. Igazából nem is volt kérdés, hogy pályázzunk-e a feleségemmel, mert nemcsak a LOMBkoronás Székesfehérvár programban, hanem a minden évben meghirdetett Virágos Székesfehérvár programban is évről évre részt veszünk" – mondta el Kő Ferenc.

A fák elültetésével kapcsolatban a helyszínt minden esetben a Városgondnokság szakemberei határozták meg, tekintettel a közműtávolságok és a környezeti adottságok alapján. A pályázók további feladati közé pedig elsődlegesen az utókövetés tartozik.

"A pályázónak vállalnia kellett, hogy a következő időszakban, mind az elültetésről, utána pedig évente egyszer a fejlődéséről is küld egy fényképet. Tehát mostantól kezdve a következő három évben nyomon fogjuk követni a fejlődését és növekedését" – árulta el Bozai István városgondnok.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elárulta, a LOMBkoronás Székesfehérvár programot alapvetően kísérleti jelleggel indították el a Virágos Székesfehérvár program mintájára: "Kíváncsiak voltunk, hogy milyen érdeklődés lesz és azt lehet mondani, hogy felülmúlta a várakozásokat, hiszen mintegy kétszázötven jelentkezés volt. A hely kiválasztásával együtt kicsivel több mint százötven helyre kerülhet zömében fa és valamennyi cserje." 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Városgondnokság munkatársai bíznak benne, hogy a jövőben is folytatódhatnak a növénytelepítési programok a városban a lakosság segítségével.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek