4 hónapnál régebbi cikk

Idősekre szakosodó áruházi zsebtolvajt fogtak Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Magyarország Ügyészsége
Idősekre szakosodó áruházi zsebtolvajt fogtak Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki bevásárlás közben fosztott ki időskorú, értékei elvételét megakadályozni nem tudó személyeket.

A vádirat szerint a férfi 2023 márciusában szabadult fegyházbüntetéséből, melyet időskorú személy sérelmére elkövetett kifosztás miatt szabtak ki vele szemben. Ezt követően 2023 áprilisában - alig több mint két hét alatt - újabb 13 bűncselekményt követett el idős sértettek sérelmére.

A vádlott ebben az időszakban Székesfehérvár különböző élelmiszerüzleteiben idős személyek pénztárcáját lopta el jellemzően oly módon, hogy az időskorú sértettek által használt bevásárlókocsihoz ment, és az ott elhelyezett táskából a pénztárcát, a benne lévő bankkártyákkal, esetleg okiratokkal kivette és eltulajdonította. A vádlott a bűncselekményeket több alkalommal úgy követte el, hogy a sértett a bevásárlókocsija közvetlen közelében volt, esetleg csak elfordult.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a Székesfehérvári Járásbíróság fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A közleményhez csatolt videófelvételen az egyik élelmiszerüzlet biztonsági kamerafelvétele látható, mely rögzítette a vádlott által elkövetett bűncselekményt:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek