3 hónapnál régebbi cikk

U21-es válogatott a Vidiben, nem borított papírformát az AFKC a Fradi ellen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár FC
U21-es válogatott a Vidiben, nem borított papírformát az AFKC a Fradi ellen

Nagyváradi születésű, tehetséges jobb oldali Jolly Jokert szerződtetett a Vidi, miközben az Alba FKC női kézisei a Ferencváros ellen léptek pályára és szenvedtek 12 gólos vereséget csütörtök este.

Az anyagi gondokkal küzdő, jelenleg az NB II-ben vegetáló Szombathelyi Haladástól igazolt 20 éves, romániai születésű, a jobb oldalon minden poszton bevethető játékost a Fehérvár FC.

A 186 cm magas Simut Mario Lucas már 14 évesen Angliába igazolt, ahol különböző csapatok utánpótlásaiban szerepelt, a legmagasabb szinten a West Ham Unitednél, ám adminisztratív okok miatt nem igazolhatott a londoni PL-csapathoz.

2022-ben érkezett Szombathelyre, ahol eddig 48 NB II-es bajnokin szerepelt és 4 gólt szerzett az ifjú szárnyjátékos, aki az U19-es és az U21-es magyar válogatottban eddig 7 alkalommal szerepelt.

Négy kulcsjátékosa, Malestein, Böde-Bíró, Bordás és Tomori nélkül is simán, 38-26-ra átgázolt az Alba Fehérvár KC csapatán a Ferencváros a női kézilabda NB I-ben. Az évnyitó találkozón az AFKC nem tudott mit kezdeni a 8 gólos Klujberrel és a 7 találatig jutó Bölkkel, de a saját legjobbjától eleve messze volt, így nem is számíthatott sikerre.

Az első félidőben még úgy, ahogy sikerült látótávon belül tartania a listavezetőt Horváth Roland együttesének, de az olló egyre csak nyílt a két alakulat között, s végül az FTC - a hajrában már fiataljait szerepeltetve - 12 gólos különbséggel, 38-26-ra diadalmaskodott, megfelelően hangolva a hétvégi BL-csatájára, míg a fehérvári hölgyek sokadszor tapasztalták meg, hogy az élcsapatok ellen az átlagosnál sokkal jobb teljesítmény kell ahhoz, hogy esély legyen egy igazán szoros meccsre, még akkor is, ha az ellenfél szintén messze van a legjobbjától. Mivel ezúttal még az átlagost sem tudta hozni mindenki, nem lehet csodálkozni a méretes pofonon.

Az Alba FKC-ban az MTK-tól a napokban igazolt Szabó Kitti és Afentaler 6-6, Takó 5 gólt szerzett, az ő produkciójuk volt leginkább elfogadható hazai oldalon.

A fehérvári hölgyek számára most két nyerhető találkozó jön, először január 19-én, 18.00 órakor hazai környezetben a NEKA, majd 27-én idegenben a Vasas vendégeként már kötelező lesz a győzelem, ellenkező esetben nagyon nehéz hajrá várhat a csapatra, mert a riválisok is szépen csipegetik a pontokat és nagyon tömör a középmezőny, amelytől alig szakadtak le a kiesés ellen küzdők. A már kieső, 13. helyen álló NEKA és a 8. DKKA között mindössze 4 pont a különbség, így minden győzelemnek és elvesztegetett, kalkulálható pontnak hatalmas jelentősége lesz a végelszámolásnál.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek