3 hónapnál régebbi cikk

Bővül a kórház oxigénhálózata a Hotel épületben
·Életmódegészségügy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Bővül a kórház oxigénhálózata a Hotel épületben
·Életmódegészségügy·Utolsó frissítés: undefined

A fejlesztés a Hydro Extrusions Hungary Kft. adományának köszönhetően valósulhat meg. 

Jelképesen, táblán adta át a Frank Iepema, a Hydro Extrusions Hungary Kft. ügyvezetője és Veres Gábor gyáregység-igazgató Bakos Gábor orvosigazgató-helyettesnek az 50 000 eurós támogatást, amely a Szent György Kórház fejlesztéséhez nyújt segítséget.

"Itt az elmúlt időszakban kicsit nehezebb gazdasági helyzet van, viszont a Hydronak továbbra is él a bizalma székesfehérvári üzem iránt, továbbra is befektetéseket hoz ide. Nagyon sok gépsort fogunk telepíteni idén is, az új öntödét is létrehozzuk. Ez az új beruházás nagyon segít abban, hogy a társadalmi szerepvállalásban ugyanígy részt tudjunk venni, mint ahogy az elmúlt években részt vettünk"- mondta el Veres Gábor, Hydro Extrusions Hungary Kft. gyáregység-igazgatója.

A gyáregység-igazgató hozzátette, amikor hallották, hogy a kórház olyan fejlesztést tervez, amely a betegszobák felszereltségét javítja, szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A 19 millió forintos támogatásnak köszönhetően az egészségügyi intézményben bővítik az oxigén hálózatot, elsőként a Hotel épületben.

"Úgy kell elképzelni, hogy oxigénkiállásokat fogunk építeni. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy ha egy betegnek oxigénre volt szüksége, és azon az ágyon éppen nem volt oxigénellátás, akkor oxigénpalackokkal oldottuk meg, vagy pedig a beteget átköltöztettük egy másik betegellátó helyiségbe, másik osztályra"- foglalta össze a fejlesztést Bakos Gábor, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese, aki hozzátette, a támogatással most hat nagy betegellátó osztálynál meg tudják oldani, hogy legyen oxigén kiállás, ezzel segítik a nővérek munkáját, és a betegek gyógyítását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek