3 hónapnál régebbi cikk

Nemzetközi dokumentumfilmek Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
Nemzetközi dokumentumfilmek Fehérváron

Elindult a jegyértékesítés a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál fehérvári vetítéseire is. Hat dokumentumfilmet láthatnak az érdeklődők február 2-a és 4-e között.

Az egyik dokumentumfilm Antonia Singláról szól, aki 17 évesen forradalmasította a flamenco világát, 30 éves korában azonban nyomtalanul eltűnt a színpadról. Ötven évvel később egy fiatal nő kutatni kezd. Mégis mi történhetett vele, hogy tűnhetett el a világ szeme elől? A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében hat filmet láthat a közönség február 2-a és 4-e között Székesfehérváron.

 Ficsóri Erika székesfehérvári vezető, Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

"A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált 10 évvel ezelőtt hívta életre Soós Ágnes Balázs Béla-díjas dokumentumfilm rendező. Az ő ötlete nyomán indult el, és olyan sikere volt Budapesten, hogy azt gondolták a főszervezők, hogy ne csak Budapest központú legyen, hanem más megyei jogú városokban is lehessen ezeket az alkotásokat megnézni. Mindegyik nívós, Oscar-díjas rendezőktől, Oscar-díjra jelölt filmekről van szó."-tájékoztatta az fmc.hu-t Ficsóri Erika, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál székesfehérvári vezetője. A három nap során hat alkotást mutatnak be a Cinema City Albaban. Hármat a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál ajánlott, hármat pedig Ficsóri Erika választott. Fehérvár első alkalommal csatlakozott tizedikként a városokhoz.

A Manifesto-Kiáltvány a gyerekekért című filmet február 3-án szombaton láthatják majd az érdeklődők. Az alkotás megmutatja, hogy a gyerekek a jövőnk, segítenünk kell a serdülők iskolai életét.

"A film rendezője XXI-ik században készült, különböző közösségi médiákból összeszerkesztett kisfilmeket rakott össze és ebből áll ez a film. Oroszországi gyerekekről van szó, akik mint láttuk is, a felkelésüktől kezdve, az iskolába menetelig, az evakuáláson át az egymás közötti beszélgetéseket. Ugye mindent tesznek fel a közösségi médiára."

A közönség naponta kettő filmet tekinthet meg, majd a vetítések után szakértőkkel és az adott film nagykövetével tartanak közönségtalálkozót. Február 2-án a La Singla, a flamenco-királynő rejtélye és az Amíg még nézhetjük című filmeket vetítik. Február 3-án szombaton látható a Manifesto, kiáltvány a gyerekekért, és A Gullspångi rejtély című alkotás. Február 4-én vasárnap A mi kis hazai pályánk  és a Harcban című filmeket tekintheti meg a közönség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek