3 hónapnál régebbi cikk

A FEHA és a Vidi ifjainak helytállása is kevés volt a sikerhez
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gyergyói HK
A FEHA és a Vidi ifjainak helytállása is kevés volt a sikerhez

A "kisvolán" az Erste Ligában nem állt messze a bravúrtól, miként a Vidi ifistái is pariban voltak szerb riválisukkal, ám egyikük számára sem hozott sikert vasárnapi mérkőzésük.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz a jégkorong Erste Ligában a sereghajtó Fehérvár Hockey Academy (FEHA19) csapatának, amely saját közönsége előtt szorongatta meg alaposan a bajnok Gyergyói HK-t. A rutin végül az erdélyi egyletet hozzásegítette egy kiszenvedett 1-0-ás győzelemhez, de nem ennek a találkozónak a felvételét mutogatják majd oktatófilmként utólag, az biztos...

Anatolij Bogdanov ifjú legényei - néhány légióssal és rutinosabb hokissal kiegészülve - végig nagy csatára késztették a liga címvédőjét, amelyben számos válogatott, rutinos hokis és kiváló légiós szerepel, mégsem lehetett a 60 perc során mutatott produkciók alapján megmondani, ki a regnáló bajnok és a sereghajtó.

A mérkőzés az utolsó harmad elején szerzett Sándor-Székely góllal dőlt el, a "kisvolán" csak kapuvasig és számos ziccerig jutott, de Rinne ugyanolyan jól fogott, mint a másik oldalon Melnyicsuk. A különbség csak az az egy gól volt, amit a FEHA19 kapott. Összességében a gyergyószentmiklósiak nem érdemtelen, de kissé szerencsés győzelmet arattak, legalább 1 pontot megérdemelt volna az akadémistákra épülő Volán-farm, amely legközelebb január 23-án, kedden 18 órakor az UTE vendége lesz, majd a négy idegenbeli találkozót követően január 30-án, 18.30-kor jön az első hazai FEHA19-derbi a Ferencváros ellen.

Lejátszotta harmadik mérkőzését is a Fehérvár FC labdarúgócsapata a horvátországi edzőtáborozás során. Bartosz Grzelak ezúttal a tartalékoknak és az ifjaknak adott lehetőséget a szerb második vonalban érdekelt Tekstilac Odzaci ellen, ami meg is látszott a produkción és a végeredményen is: nyertek a szerbek 2-1-re. A Vidi gólját Berki Marcell szerezte.

A találkozón a Rockov - Horváth Á., Spandler, Husvéth - Simut, Kovács P., Pinto, Berki, Menyhárt - Karamoko, Tóth T. tizenegy kezdett, a második félidőre pedig a 17 éves Kecskés Máté mellett a 15 (!!) esztendős Lakatos Kristóf is beállt Karamoko és Pinto helyére, így - ha Spandler nincs a pályán - a 20 évet sem érte volna el a pályán lévő Vidi-játékosok átlagéletkora.

Az ifjoncok jól kezdtek: egy, az ellenfél térfelén szerzett labda után Tóth Tamás Vid és Berki Marcell összjátéka hozta meg a fehérvári vezetést, ám még az első játékrészben fordítottak a szerbek. A második félidőben már nem változott az eredmény, a rutinosabb szerb alakulat nyert a piros-kék "csikók" ellen.

Bartosz Grzelak minden verziót "megfuttatott" a három horvátországi tesztmeccsen: a Hajduk ellen a játékidő első felét a kezdőcsapat, második felét pedig a tartalékok játszották le, az Osijek ellen végéig az első számú alakulat volt a pályán, az Odzaci ellen pedig csak az ifjak és a tartalékok.

A folytatásban még csütörtökig Umagban gyakorolnak Kastratiék, majd péntektől már hazai környezetben végzik a szezonkezdés előtti finomhangolást. Az NB I tavaszi szakasza február 3-án, szombaton Zalaegerszegen kezdődik a Fehérvár FC számára.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek