2 hónapnál régebbi cikk

Megkérdeztük, mikor és hova telepítenek trükkös traffipaxot Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Megkérdeztük, mikor és hova telepítenek trükkös traffipaxot Fehérváron

A rendőrség tapasztalata pozitív a trafiboxokkal, és Fejérben is várható további eszközök telepítése.

"Február 1-ig országosan 87 helyszínen telepítették a Trafiboxokat, és további 94 helyszínen jelenleg előkészítés alatt áll az elhelyezésük” - ezt korábban a Vezess.hu írta meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) kapott információk alapján. Jelenleg - a lista alapján - Fejér vármegyében egyelőre még csak Iváncsán van működő trükkös traffipax, igaz, ott két helyen is (Fő utca 61., Hunyadi utca 253.).

Ez egyben azt is jelenti, hogy Székesfehérváron még nem működik ilyen készülék, pedig tavaly májusban azt nyilatkozták - ahogy ezt meg is írtuk -, egy városunkba kerül majd az év során, mégpedig a Szent Flórián körút és Aszalvölgyi út kereszteződésébe.

Ennek kapcsán kérdeztük meg az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát, hogy mikor és hova terveznek trafiboxot telepíteni Székesfehérváron, illetve Fejér vármegyében, valamint hogy a már országszerte telepített trafiboxokkal kapcsolatban milyen tapasztalataik vannak eddig.

"Elektronikus úton az ORFK Kommunikációs Szolgálatához érkezett megkeresésére válaszolva ezúton tájékoztatjuk, hogy a vezess.hu internetes portál részére adott tájékoztatáson túl egyelőre nem szolgálhatunk további, tervezés alatt álló trafiboxokra vonatkozó információval. Ennek oka, hogy a boxok realizálódása különböző fázisban van és a további szakmai egyeztetések okán üzembe helyezésük időpontja, helye egyelőre nem ismert.

Egyre több önkormányzat választja trafiboxok telepítését a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében, így Fejér megyében is várható további eszközök telepítése"

- írta válaszában az ORFK, kiemelve a trafiboxok kapcsán a rendőrség pozitív tapasztalatokkal bír, és a legfőbb eredményessége a boxoknak a visszatartó erejükben rejlik, amely a területi lefedettség bővülésével véleményük szerint tovább növelhető.

Kapcsolódó
Már Fejérben is működik trükkös sebességmérő

Egyelőre Székesfehérváron még nem jelentek meg a tavaly év végére ígért Trafiboxok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek