1 hónapnál régebbi cikk

Különleges tárlat nyílt Székesfehérváron – Az indiánok világába tekinthetnek be az érdeklődők Schram András fotókiállításán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Különleges tárlat nyílt Székesfehérváron – Az indiánok világába tekinthetnek be az érdeklődők Schram András fotókiállításán

Őslakos kanadai és amerikai bennszülött törzsek is megjelennek azokon a fotókon, amelyekből pénteken nyílt kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A látogatók a tárlaton az indiánok különleges világába tekinthetnek be, egészen március végéig.

Amerikai indián törzsek kultúrája, mindennapjai elevenednek meg a pénteken nyílt kiállítás fotóin. Schram András fotográfus több mint 25 évig készült a fotózásukra, azonban számos nehézségbe is ütközött ezidő alatt, hiszen ahogy mondja, fontos tiszteletben tartani a kulturális és etikai normáikat. A most kiállított fotók kidolgozása, utómunkája az 1800-as évek második felének hangulatát és színvilágát tükrözik.

A természethez való közelség, az állatok, növények, bogarak imádta és figyelése, az ami számomra különlegessé teszi őket. Ez a mai világban egyedi és csodálatra méltó.

Schram András több mint 20 éve kiköltözött Kanadába azonban gyökereinek köszönhetően "európai ízt" tudott vinni Észak-Amerikába. A fotográfus világa szakrális művészet is egyben, van szeme az emberi kapcsolatokra, portréi pedig tiszta, nyers és egyszerre bensőséges formában ragadják meg a lelket.

A pénteki megnyitón részt vett Lehrner Zsolt, alpolgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy a többszörösen díjnyertes fotográfus most Székesfehérváron is megmutatja tehetségét.

"A film és esküvői fotózás világában is jártas személyről van szó, aki tapasztalatait nem csak Európában szerezte, egészen az Egyesült Államokig utazott, hogy tanuljon. Éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy ilyen művésszel gyarapodott városunk" - mondta el Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere.

A Niitsitapi/Indián portrék című tárlat március 27-ig tekinthető meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában, az intézmény nyitvatartási idejében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek