1 hónapnál régebbi cikk

A döntőbe jutás volt a cél – Mezei futóversenyen mérték össze gyorsaságukat a székesfehérvári diákok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
A döntőbe jutás volt a cél – Mezei futóversenyen mérték össze gyorsaságukat a székesfehérvári diákok

Általános iskolás diákok mérték össze gyorsaságukat a diákolimpiai bajnokság mezei futóversenyén, a Palotavárosi tavaknál. A cél, a jövő heti döntőbe jutás volt.

Kedden délután rendezték meg a 2023/24-es diákolimpiai bajnokság mezei futóversenyét a palotavárosi tavaknál. A megmérettetés idén is nagy népszerűségnek örvendett, a rossz idő ellenére. A cél az volt, hogy a diákok minél fiatalabb korban kialakítsák az egészséges életmódot, és mindennapjaik része legyen a sport.

A sportesemény megnyitóján részt vett Viza Attila önkormányzati képviselő, aki elmondta, hogy a város minden általános iskolájából érkeztek versenyzők, összesen 453-an neveztek.

A versenyre nem csak egyéniben, csapatban is lehetett nevezni.

"A versenyt harmadiktól, nyolcadik osztályig hirdettük meg, a távokat is eszerint választottuk ki a gyerekeknek. Csapatok jelentkezését is vártuk, itt a négy legjobb eredményt vették figyelembe a szervezők" - mondta el Magony Tamás,  a Polgármesteri Hivatal szervezési irodájának munkatársa.

A lányok II. korcsoportjában magas fölénnyel Láng Luca lett a győztes, aki már biztosan részt vehet a jövő heti döntőben. Nem is csoda, hiszen a kislány kérdésünkre elmondta, hogy fiatal kora ellenére, már most nagy szenvedélye a futás, hetente minimum háromszor vesz részt futóedzésen, ahol tíz kilométert fut le.

A mezei futóverseny döntőjét március 20-án, szerdán rendezik meg a Palotavárosi tavaknál, az István Király Általános Iskola mögötti füves területen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek