1 hónapnál régebbi cikk

Zsugorfólia, buborékfólia, ragasztószalag: a költöztetés alapkövei
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/RDNE Stock project
Zsugorfólia, buborékfólia, ragasztószalag: a költöztetés alapkövei

Egy költöztetés során többféle csomagolóanyagra lesz szükségünk az előkészületek során. Ha bútorokat szállíttatunk, akkor garantáltan kell majd zsugorfólia, buborékfólia és ragasztószalag is. De melyiket mire és hogyan kell használni? Lássuk!

A gondtalan költöztetés egyik titka: tervezzünk előre!

Azt talán külön ki sem kell emelni, hogy mennyire fontos, hogy megbízható, tapasztalt költöztető partnert kell találnunk ahhoz, hogy azt kapjuk, amit elvárunk. Ha nem figyelünk oda, könnyen átverhetnek minket. Legyünk határozottak, kérdezzünk, járjunk utána a dolgoknak, és írásos árajánlat, valamint írásban visszaigazolt szállítási időpont nélkül ne köteleződjünk el sehova!

A fentieket nevezhetjük a költöztetés 0. lépésének is, mert nagyon fontos, kihagyhatatlan, ha egy gondtalan, gördülékeny folyamatot szeretnénk. Ha pedig már ennél is előreterveztünk, miért ne tennénk ezt a csomagolással is?

Ha szeretnénk időben végezni a becsomagolással, akkor előre be kell ütemeznünk, hogy mikor mit készítünk fel a szállításra. Ha pár héttel a költöztetés időpontja előtt megkezdjük a folyamatot, semmi stressz nem ér majd minket a szállítás napján. Ha viszont erre nem figyelünk, akkor garantáltan stresszes lesz az előtte lévő pár napunk, amikor töredék idő alatt akarunk majd mindent időben becsomagolni.

Egy jó költöztető mindenre fel van készülve?

Igen, még arra is, ha esetleg valami nincs megfelelően becsomagolva. Sőt, saját érdekéből nem is szabad felengednie olyan bútort a teherautóra, ami nincs megfelelően előkészítve. És ha történetesen erről van szó, akkor jobb, ha van kéznél csomagolóanyag, hogy pótolni lehessen a megfelelő előkészítést.

Természetesen a teherautón már megfelelő vastagságú pokrócoknak és a rögzítéshez spanifereknek is lenniük kell. Egy tapasztalt költöztetőnek pedig tudnia kell, hogy mit mi után és miként tegyen be, hogy minden maximális biztonságban legyen.

Zsugorfólia, buborékfólia, ragasztószalag és egyéb kellékek

A megfelelő csomagolás elkészítéséhez a fenti háromra garantáltan szükség lesz. De mindezek mellett kartondobozok és élvédők is kelleni fognak. Nézzük meg ezeket egyesével!

A zsugorfólia tökéletes választás a kényes felületek védelmére. Ilyen lehet egy matrac, bármilyen bőrfelület, valamint a magasfényű szekrények is. Ezeknél nagyobb külső behatások ellen nem nyújt megfelelő védelmet, viszont nem is ez a cél, hanem az, hogy ne koszolódjanak, és elkerüljék őket a mikrokarcolások. Emellett az élvédők rögzítésére is kiválóan alkalmas a zsugorfólia.

A buborékfólia már valamekkora védelmet biztosít, főleg, ha több rétegben tekerünk vele körbe valamit. Kiválóan alkalmas törékeny tárgyak biztosítására. Azonban hogy ott is maradjon, ahol kell, szükségünk lesz ragasztószalagra is.

Ezek mellett a kartondobozok is lényegesek a kisebb dolgokhoz. Itt térkitöltővel mindenképp töltsük fel az üres részeket, hogy ne sérüljön útközben sem a kartondoboz. Ha odafigyelünk a fentiekre, akkor nem lehet gond a költöztetéssel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek