1 hónapnál régebbi cikk

Kezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni utcák csomópontjában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Kezdődik a végleges körforgalom kialakítása a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni utcák csomópontjában

Csütörtökön kezdődnek el a véglegesítési munkálatai a a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni utcák kereszteződésben lévő körforgalomnak. A cél, hogy biztonságosabbá tegyék itt a közlekedést az autósok és a gyalogosok számára egyaránt.

Gyalogátkelőkkel, közvilágítással bővül a Pozsonyi-Zsolnai-Pöstyéni utcák kereszteződésében lévő körforgalom, valamint megújul az útburkolat is. Az érintett szakaszon eddig ideiglenes körforgalmat alakítottak ki, ennek véglegesítése kezdődik el.

"A körforgalom megépítése előtt széleskörű kutatást végeztem az itt lakók körében, hogyan viszonyulnának egy ilyen megoldáshoz. Mivel pozitív eredménnyel zárult, megépítettünk egy ideiglenes körforgalmat, ez pedig a statisztikák és a visszajelzések alapján ez beváltotta a hozzá fűzött reményeket, úgyhogy ennek a körforgalomnak a véglegesítésére kerül majd sor" - mondta el lapunknak Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Östör Annamária Nagy Zsolttal, a Közlekedési Iroda vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót szerdán, amelyen elhangzott, a terület megújítására azért volt szükség, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést az autósok és a gyalogosok számára egyaránt.

"Úgy látjuk, hogy a sebesség csökkent és biztonságosabb lett a közlekedés, de fontos hogy a gyalogos közlekedést is megoldjuk, éppen ezért kellenek a gyalogosátkelő-helyek is" - tudtuk meg Nagy Zsolttól. 

Minden ágon lesznek zebrák és megújul a közvilágítás is, ami jóval biztonságosabbá teszi a közlekedést. A munkálatok harmincötmillió forintból valósulnak meg, és várhatóan május végére fejeződnek be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek