1 hónapnál régebbi cikk

Minőség egy életre, profi felvételek a nagy napodról - fehérvári fotós és videós mesél a kulisszatitkokról
·Fotóesküvő·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Füri-Hartmann Henriett
Minőség egy életre, profi felvételek a nagy napodról - fehérvári fotós és videós mesél a kulisszatitkokról
·Fotóesküvő·Utolsó frissítés: undefined

Egy kép többet mond ezer szónál, egy videó visszahozza a legszebb pillanatokat - de mindezek akkor lesznek tökéletesek, ha a minőségre is törekszünk. A kamerák kereszttüzében egy fehérvári fotós-videós házaspárt kaptunk lencsevégre, akik a nagy napon történő munkafolyamatokról meséltek.

A kamera mindkét oldalán elcsíptük őket: A menyasszony barátnője című magazinműsor negyedik adásában kulisszatitkokra voltunk kíváncsiak, annak jártunk utána, mik a mai fotózási, videózási trendek a nagy napot illetően, vajon mitől lesz minőségi emlék a boldogító igenek napja évtizedek múltán is.

Egy minőségi kép többet mond ezer szónál, egy kreatív videó évek múlva is visszarepíthet életed egyik legszebb napjához

No, de a kiváló technika, egy különleges helyszín, néhány dekoratív modell elégséges a minőségi felvételek végeredményéhez? Bizony, hogy nem! De akkor vajon mi kell ahhoz, hogy a házasságkötés napjának lényeges momentumai akár évtizedek múltán is szép emlékek maradhassanak a fotóalbumban és a videókon?

Egy kiváló fehérvári fotóst és videóst kaptunk lencsevégre munka közben, hogy válaszokat kapjunk kérdéseinkre. Füri-Hartmann Henriett és Füri Martin nemcsak házaspárként működnek jól, a szakmában is együtt tevékenykednek.

Fotós | Heni Hartmann Photography | Magyarország

Ha a nagy napról van szó, évtizedek múltán is szeretnénk úgy nosztalgiázni, hogy emlékeinket ne más, csakis a profi munka jellemezhesse. Tehát elengedhetetlen elem a kiváló produktumhoz a kreativitás is. Füri Martin videós és Füri-Hartmann Henriett fotós munka közben, élesben mutatta meg nekünk, mire érdemes figyelni a kiváló fotókat és mozgóképeket illetően akkor, amikor egy szerelmespár életének egyik legfontosabb momentumát örökítik meg: a házasságkötést.

Heni már kiskorában tudta, hogy fotós szeretne lenni, mindig érdekelte a fényképezés világa, és mint mondja, nem bánta meg döntését, amikor ezt a szakmát választotta.

Fotós tanulmányai és pályafutása alatt megtanulta, a kevesebb néha több: szerinte letisztult, nyugodt és kellő fénymennyiséggel rendelkező helyszínen érdemes fotózni, meg kell találni a valódi, meghitt, boldog pillanatokat a szép végeredmény eléréséhez.

Heni férje, Füri Martin videós pedig operatőri és vágótudása legjavával egészíti ki a nagy nap pillanatainak megörökítését. Amikor a jegyespár esküvőjéről van szó, mindig keresi a különleges, meghitt, vicces pillanatokat. A lagzis videókat pedig igyekszik pörgősre, dinamikusra vágni a mai trendeknek megfelelően.

A videós azt mondja, tapasztalata szerint ma legtöbben a bulis részre kíváncsiak, azt nézi vissza a legszívesebben a pár és a család, ezért arra törekszik, hogy a három-öt perces rövidfilmek alatt visszaadhassa a lakodalom hangulatát, élményét.

Martin elmondása szerint a videóvágásnál, azaz az utómunka közben az egyik legfontosabb elem a megfelelő zene kiválasztása.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a jegyespároknak érdemes időben jelezniük a szolgáltató felé a felvételekkel kapcsolatos igényeiket és a nagy nap dátumát, főként azt, hogy a kreatív fotózás időpontja egybeesik-e a házasságkötés napjával. 

Keddi adásunk már megtekinthető a Fehérvár Televízió YouTube-csatornáján, de minden részről hírt adunk a Fehérvár Hetilapban és az fmc.hu oldalon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek