2 hónapnál régebbi cikk

Újabb győzelmével elődöntős a MÁV Előre!
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
Újabb győzelmével elődöntős a MÁV Előre!

A székesfehérvári férfi röplabdások szép estét szereztek szurkolóiknak, ugyanis kulcsjátékosuk, csapatkapitányuk nélkül is magabiztosan verték riválisukat, így a legjobb 4 közé jutottak a bajnokságban.

A harmadik mérkőzést is megnyerte a Kecskemét ellen a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjében, így a lehető legrövidebb úton biztosította helyét az elődöntőben, ahol a Pénzügyőrt ugyancsak egyoldalú párharc során "kisöprő" DEAC lesz az ellenfele. A fehérvári alakulat 3-0-ás sikerének értékét növeli, hogy azt pontkirálya és csapatkapitánya, Redjo Koci nélkül érte el.

Az első szettet magabiztosan hozta a kék-fehér gárda, amely pillanatok alatt ellépett 8-2-re, hogy aztán néhány perc alatt 8-7-re zárkózzon a KRC. 9-9-nél ismét összekapta magát a Loki, Janke és Pesti pontjaival, valamint kecskeméti hibákkal újra faképnél hagyta riválisát, zsinórban 7 pontot szerezve 16-9-ig robogott, onnan pedig már nem volt visszaút a vendégeknek.

A második játékrész első felében váltva vezettek a csapatok 1-1 ponttal, majd állandósult a MÁV Előre 2-3 pontos előnye, de jól kapaszkodott a KRC, néhányszor mínusz 1-re fel tudott zárkózni, végül aztán 25-23-ra vitte el a szettet Omar Pelillo együttese.

A harmadik, utolsó játszma első pontjait a látogatók szerezték, 4-4-et követően aztán már végig a hazaiak vezettek, s bár tapadt rájuk a KRC, nem tudta utolérni őket, így ez szakaszt is 25-23-ra, a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte meg a kék-fehér alakulat, amelynek az elődöntőben a korábbi kétszeres bajnok és kupagyőztes Pénzügyőrt a vártnál simábban, ugyancsak 3-0-ás összesítéssel búcsúztató DEAC lesz az ellenfele, amelyet az alapszakaszban oda-vissza tükörsimán vert 3-0-ra.

A már említett, 22 pontos Janke mellett a 15 egységet termelő Pesti Marcell és a 13 pontot szerző Ambrus bizonyult a legeredményesebb fehérvári játékosnak.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó MÁV Előre Foxconn - DEAC elődöntős párharc a hivatalos versenynaptár szerint április 1-jén, húsvét hétfőn kezdődik a VOK-ban, de a pontos menetrendre még várni kell.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek