1 hónapnál régebbi cikk

A bajnok elleni rangadóval zárja a kosárlabda-alapszakaszt az Arconic-Alba Fehérvár
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
FIBA Europe
A bajnok elleni rangadóval zárja a kosárlabda-alapszakaszt az Arconic-Alba Fehérvár
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

A fehérvári kosarasok biztos másodikak, ez a rájátszás első két körében pályaelőnyt érhet. A döntőig így sem lesz könnyű eljutni, de előbb még a Szombathely ellen emlékezetesen zárnák az alapszakaszt.

Az alapszakasz utolsó mérkőzése csúcsrangadó lesz, hiszen az első Szombathely látogat a második Fehérvárhoz. Az Alba még veretlen hazai pályán, kérdés, ezt meg tudja-e őrizni a címvédő ellen, amely Szombathelyen ebben a szezonban kétszer simán nyert a fehérváriak ellen. A bajnokságban és a kupában sem volt sanszuk Vojvoda Dávidéknak, akik most arra készülnek, megmutatják, hogy ennyivel azért nem jobb a Falco.

Az alapszakaszra persze mindenképpen büszke lehet az Alba, hiszen második helyét már hosszú hetekkel ezelőtt bebiztosította, így a rájátszásban egy esetleges döntőig élvezheti a hazai pálya előnyét. A play-offban persze, ezt a hokisoknál is szomorúan tapasztaltuk, a második helyezett számára sincs biztosíték a továbbjutásra, de azért egyértelmű célokkal vág neki a csapat. Ha ismét bejutna a döntőbe, ott megismétlődhetne a szombathelyiek elleni tavalyi finálé. De addig az elég szűkös rotációval dolgozó Alejandro Zubillaga mester csapatának két párharcot is sikerrel kellene megvívnia, igen sűrű menetrend szerint. 

Az alapszakasz zárómeccse, az Alba- Falco rangadó szombaton 18 órakor kezdődik az Alba Regia sportcsarnokban. A Fehérvár Tv riportjában Vojvoda Dávid beszél a meccs és a rájátszás esélyeiről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek