Ültessünk, hogy élhessünk! - Polgárdiban folytatódott a faültetési program
·Közéletkörnyezettudatosság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Ültessünk, hogy élhessünk! - Polgárdiban folytatódott a faültetési program
·Közéletkörnyezettudatosság·Utolsó frissítés: undefined

Ültessünk, hogy élhessünk! címmel programot indított a Kereszténydemokrata Néppárt. A teremtett világ védelméért életre hívott faültetési kampány hosszútávú gondolkodást jelent a KDNP részéről.

A természeti kincseink megőrzése érdekében ültettek fát Polgárdiban az Ültessünk, hogy élhessünk! kezdeményezés keretében, melynek céljai közt szerepel, hogy valódi cselekvésre késztessék az embereket, közösséget építve ezzel.

A program Polgárdiban rendezett állomásán Latorcai Csaba a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte, tennünk kell a teremtett világért és természeti környezetünkért.

“Mi, keresztény demokraták nem csak beszélünk. Nem csak beszélünk arról, hogy fontos a teremtett világ védelme, fontos megőriznünk környezetünket és természetünk szépségeit, az Isten által teremtett és a természet adta környezetünket. Hiszen, ahogy mondani szoktam, ezt a világot nem magunknak építjük, ezt a világot gyermekeinknek és unokáinknak építjük, hiszen ezt a világot tőlük kaptuk kölcsön” – fogalmazott Latorcai Csaba, a KDNP alelnöke.

Nyikos László, polgárdi polgármestere köszöntőjében egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy aki fát ültet, az rossz ember nem lehet: "Mindannyian tudjuk, hogy ezeket a fákat valójában nem is magunknak, hanem a jövő generációjának ültetjük. Két szempontból is szimbolikus a helyszínünk, hiszen itt állunk a polgárdi új óvoda- és bölcsőde komplexum előtt, amit a magyar kormány és az önkormányzat közös finanszírozásából közel egy milliárd forintból építhettünk meg és most itt nőnek azok a gyermekek, akiknek valójában ezeket a fákat ültetjük."

Az Ültessünk, hogy élhessünk! programsorozat részeként jelképesen egy galagonya, egy juhar és egy gyertyán fát ültettek el a Polgárdi óvoda és bölcsőde közvetlen környezetében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek