Indulnak a beiratkozások - a bölcsődékbe, az óvodákba és az általános iskolákba lehet jelentkezni tavasszal
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Indulnak a beiratkozások - a bölcsődékbe, az óvodákba és az általános iskolákba lehet jelentkezni tavasszal

Ahogy minden évben, úgy ezúttal is tavasszal indulnak a beiratkozások a város bölcsődéibe, óvodáiba és általános iskoláiba. A beiratkozást a legtöbb esetben nyílt napok előzik meg, így a szülők és a kisgyermekek első kézből kaphatnak tájékoztatást a számukra megfelelő intézményről.

A tavasz többek közt a bölcsődei, az óvodai és az általános iskolai beiratkozások és a nyílt napok időszaka. Ilyenkor a szülők és bizonyos esetekben a gyermekek is, személyesen szerezhetnek tapasztalatokat az intézményekben folyó munkáról és körülményekről.

Székesfehérváron a 2024/2025-ös nevelési évre, a városban működő hét bölcsőde tekintetében, április 29-e és május 3-a között lesz a beiratkozás, ide a 2021. augusztus 31-e után született gyermekek szüleit várják. A beiratkozásnál minden esetben be kell mutatni a felvételi kérelmet, amely a helyszínen is kitölthető, a gyermek személyazonosító igazolványát vagy születési anyakönyvi kivonatát, a lakcím kártyát, valamint a TAJ-kártyát.

Az óvodai beiratkozás április 22-én, 23-án és 24-én esedékes. Óvodába azokat a gyermekeket kell beíratni, akik 2024. augusztus 31-éig betöltik a harmadik életévüket. Székesfehérváron tizennyolc óvoda várja a gyerekeket, a beiratkozáshoz szükség lesz a gyermek nevére kiállított személyi igazolványra és lakcím kártyára, valamint a szülő személyi igazolványára és lakcímkártyájára. Az önkormányzati fenntartású óvodákban márciusban és áprilisban is lesznek nyílt napok, ekkor lehet értesülni arról, hogy milyen körülmények között várják a gyerekeket az intézmények és ezekben milyen pedagógiai munka folyik.

Március 27-étől elindult az előzetes általános iskolai beiratkozás, melyet elektronikusan a KRÉTA felületén lehet megtenni. Fontos információ, hogy az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja a jelentkezés folyamatát. A személyes beiratkozásra április 18-án és 19-én lesz lehetőség, itt a szükséges igazolványok, dokumentumok és nyilatkozatok eredeti példányait kell bemutatni. Az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint, további információkat és tájékoztatást a köznevelési intézmények nyújtanak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek