Sztárigazolás a Volánnál: hazacsábították a válogatott csatárt
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
jegkorongblog.hu
Sztárigazolás a Volánnál: hazacsábították a válogatott csatárt
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

Sebők Balázs tizenöt év után tér haza, Finnországban és Németországban játszott korábban. A válogatottban is alapember, most három évre írt alá a Hydro Fehérvár ABV19-hez.

Tizennégy éves kora óta játszott Finnországban Sebők Balázs, aki 2009-től az Oulun Kärpät, a KalPa és az Ilves játékosaként ezüst és bronzérmet is szerzett az északi ország csúcsligájában. Az előző szezont Németországban, az Iserlohn Roostersnél töltötte. 2014-ben, még junior korú játékosként a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, azóta pedig alapembere a nemzeti együttesnek. Mint ahogy nyilván az lesz Fehérváron is, hiszen a klub koncepciója, hogy magyar klasszisok adják a csapat gerincét.

Imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években: nem véletlen, hogy a klub három éven belül másodszor lesz ott CHL-ben, illetve egy bajnoki döntőbe is bejutott a csapat.

Örülök, hogy egy olyan együtteshez térhetek haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzése lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen” – mondta a klub honlapján Sebők Balázs. A Volán ősztől a vadonatúj Alba Arénában szerepel, amellyel Sebők már jövő hét végén közelebbi ismeretséget köthet, hiszen a Divízió 1-es világbajnokságra készülő magyar válogatott a Norvégia elleni dupla meccsel avatja a létesítményt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek