140 éves az Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gáspár Péter
140 éves az Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Alapításának 140. évfordulóját ünnepelte a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A jubileum alkalmából az iskola tanulói és rendhagyó gálaműsorral készültek a meghívott vendégek számára.

1883-ban, 140 évvel ezelőtt alapította a város a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma jogelődjét, mint városi ipari iskolát, mely idő alatt számtalan nevet viselt az intézmény. Az ipari iskolát alapítói a haladás, a tudásvágy, a szakmai kompetenciák és a munka szeretetének jegyében hozták létre, mely tulajdonságok azóta is fémjelzik az iskola hitvallását.

A jubileum alkalmából az iskola tanulói és rendhagyó gálaműsorral készültek a meghívott vendégek számára. Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, 140 évvel ezelőtt egy 20 ezer lakosú kisváros volt Székesfehérvár, azóta hatalmasat fejlődött, növekedett az intézmény, és Székesfehérvár városa is.

Tóth Ágnes igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettes felidézte, hogy az elmúlt 140 évben az iskolának többféle neve volt: hívták alapfokú ipariskolának, 320-as szakmunkásképző intézetnek, és Árpád Szakképző Iskolának is.

Az intézmény fennállásának 140. évfordulója alkalmából Tóth Ágnes Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehetett át a mindenkori pedagógusok áldozatos oktató-nevelő munkája és az iskola tanulói által elért eredmények és sikerek elismeréseként. A gálán a köszöntőket követően mozgalmas rendészeti bemutatót láthattak a meghívott vendégek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek