1 évnél régebbi cikk

Négy fehérvári technikum is bekerült az ország legjobbjai közé
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Négy fehérvári technikum is bekerült az ország legjobbjai közé
·Oktatásiskola·Utolsó frissítés: undefined

A SZSZC Széchenyi István Műszaki Technikum az előkelő 18. helyet foglalja el - az iskolát szinte csak közgazdasági technikumok előzték meg.

A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát - számolt be róla a szekesfehervar.hu.

A TOP-technikumok listájának 18. helyén a SZSZC Széchenyi István Műszaki Technikum található - az iskolát szinte csak közgazdasági technikumok előzték meg.

"Annyit látunk, hogy a lista elején a közgazdasági technikumok állnak, melyek az első tizenhat helyet uralják országos szinten. Mi egy műszaki technikum vagyunk, 1106 fővel. Ezzel az adattal értünk el egy négyes iskolai átlagot. Persze vannak további terveink, hogy lehetne ezt még tovább fejleszteni, de ha azt nézzük, hogy az első helyezett és köztünk mindössze 5,7 százalék van, láthatjuk, milyen apró dolgokon múlnak ezek a helyezések" - mondta el Horváth Lajos Zoltán, a SZSZC Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatója.

A TOP 100-as listán szerepel még a SZSZC Hunyadi Mátyás Technikum a 41., az SZSZC Jáky József Technikum a 43., illetve az SZSZC  I. István Technikum is bekerült, amely a lista 86. helyét foglalja el.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek