Két keréken bizonyíthattak a legügyesebbek Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Két keréken bizonyíthattak a legügyesebbek Fehérváron

Közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat döntőjét rendezték kedden az István Király Általános Iskolában. A megmérettetésre a vármegye közel ötven tanulója érkezett, akiknek kerékpáros ügyességükről, illetve KRESZ tudásukból kellett számot adni egy tesztlap kitöltésével.

Vármegyei kerékpáros versenyek döntőjére várták kedden a legjobbakat, hogy ügyességükről és KRESZ tudásukból bizonyíthassanak. Korábban minden vármegyei rendőrkapitányságon megrendezték a városi és területi döntőket, onnan a legkiemelkedőbbek jutottak be a keddi döntőbe. 24 alsós és 24 felsős mérte össze tudását az István Király Általános Iskolában.

A szakemberek szerint minél fiatalabb korban tanulják meg a szabályokat a gyerekek, annál biztosabban és biztonságosabban tudnak közlekedni. A most rendezett versenyek is ezt a célt szolgálják.

Az egyik ilyen megmérettetésben az alsósok versengtek a kisiskolások közlekedési kupájáért. A „Ki a mester két keréken?” versenyben a 2012-14 között született tanulók versengtek, a legjobbak a Magyar Autóklub országos döntőjén is részt vehetnek Budapesten. Az ott győztes gyerekek pedig a nemzetközi versenyre is továbbjutnak. A Kerékpáros Iskolakupa verseny résztvevői szintén országos döntőbe jutnak, oda a vármegyei döntőn első helyezett lány és fiú jut tovább.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek