2 hónapnál régebbi cikk

Idén Móron lesz a Vármegyenap
Idén Móron lesz a Vármegyenap

Május 17-én, pénteken rendezik meg a Vármegyenapot. Ismét bemutatkoznak majd a környékről érkező, minőségi termékeket előállító termelők és kézművesek, és átadják az elismeréseket, szakdíjakat, a Fejér vármegye díszpolgára címet.

Móron rendezik meg a Vármegyenapot- tudtuk meg Molnár Krisztiántól, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökétől.

"Van okunk az örömre. Minden gazdasági nehézség, minden probléma ellenére az elmúlt időszakban is kiválóan teljesített Fejér vármegye, kiválóan teljesítettek a vármegyei emberek. Nagyon jó lehetőség ez a nap arra is, hogy elismerjük azokat a hétköznapi vármegyei embereket, akik nem hétköznapi cselekedeteket hajtottak végre. "

Törő Gábor országgyűlési képviselő elmondta, a város nemcsak mint a történelmi borvidék központja emelkedik ki a települések közül. 

"Mórt sokszínűség jellemzi, több nemzetiség él itt együtt. Azt gondolom, hogy a kulturális értékeinket be tudjuk úgy mutatni, hogy az idelátogatóknak is elnyerje a tetszését."

Fenyves Péter, polgármester a pénteki sajtótájékoztatón hozzátette, a rendezvény látogatói, a vármegye polgárai azt érezhetik majd, hogy egy kitüntetett helyszínen vannak.

A Vármegyenapot május 17-én, pénteken 9 órától rendezik meg a Lamberg-kastély udvarán. Fél 9-kor kezdődik az ünnepség, amelynek keretében átadják a szakdíjakat és a díszpolgári címet, ezt követően bemutatkoznak a Fejér vármegye minőségi termékeit előállító termelők és kézművesek.

Borítókép: Lovin Soap Studio
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek