2 hónapnál régebbi cikk

Autópálya-matricát lehet nyerni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Autópálya-matricát lehet nyerni

Harmadik alkalommal indít közlekedésbiztonsági témájú online felmérést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a kérdőívet kitöltők között tíz darab havi autópálya-matricát sorsol ki a társaság.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) idén is csatlakozott A Közlekedési Kultúra Napja eseménysorozathoz, amelyet immár 10. alkalommal szervezett meg a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE). Ennek kapcsán indítanak - immár harmadik lakalommal - online felmérést.

"A tavalyi online felmérésünk során a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása volt a két leggyakrabban bevallott szabályszegés" – mondta el Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. A kutatásában résztvevők 82 százaléka vallotta be, hogy valamilyen rendszerességgel átlépi a sebességhatárt, és a válaszadók közel fele, 42 százaléka árulta el, hogy nem feltétlenül áll meg a stoptáblánál. 

"Ezért is vettük elő ezt a két témát az idei közlekedésbiztonsági felmérésünk keretében. A közvélemény-kutatásunk ez alkalommal nemcsak általános kérdésekre és megállapításokra fókuszál, hanem azoknál sokkal „mélyebbre megy”. A figyelemfelhíváson és az edukáláson túl célunk kifejezetten az elgondolkodtatás. Ezt konkrét, balesetveszélyes közlekedési helyzetekre és jellegzetes közlekedői reakciókra fókuszálva, némileg provokatív módon igyekszünk elérni"  – tette hozzá a vezérigazgató.

A kutatásban 2024. május 31-én éjfélig lehet részt venni. A kérdésekre válaszolók egy nyereményjátékon is indulhatnak: tíz darab – választhatóan D1M, D1 vagy D2 díjkategóriára érvényes – havi országos autópálya-matricát sorsolnak ki a résztvevők között. 

További részletek és a játék ide kattintva elérhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek