4 hónapnál régebbi cikk

Új képzőközpont alapkövét tette le az építőipari cég
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Új képzőközpont alapkövét tette le az építőipari cég

Új oktatási központot épít a Strabag Fehérváron, a Mura utcában, annak érdekében, hogy a cég fejlessze saját dolgozónak műszaki tudását és hatékonyabbá tegye a munkavégzést. Az alapkövet ugyan csak szerdán rakták le, az év végére már el is készülhet az új épület.  

A cég saját forrásból építi új regionális központját, ahol saját oktatási anyagaik segítségével képzik majd saját dolgozóikat. "Cégünk számára kiemelten fontos saját fizikai dolgozóink fejlesztése és oktatása, valamint ugyanilyen fontos számunkra a magyarországi, illetve regionális jelenlét is. Székesfehérváron pedig több évtizede vagyunk jelen az építőipar valamennyi területén" – indokolta a helyszínválasztást Etl Imre, a Strabag Magyarország ügyvezetője. 

Egy időben közel harminc dolgozó képzésére lesz majd lehetőség az új épületben. Éves szinten 450 munkavállalót tudnak majd képezni itt. Mind elméleti, mind pedig gyakorlati oktatásban részesülnek majd a cég dolgozói.

"Azon fizikai dolgozóinkat fogjuk itt oktatni, akik az útépítés, a szerkezet építés, vagy akár a mélyépítés területén dolgoznak. Mind elméleti, mind pedig műszaki és gyakorlati oktatásban fognak részesülni" - mondja Etl Imre.  

Az oktatási központban helyet kapnak majd olyan technikai eszközök és munkagépek is, melyek a cég gépparkjának használatát szimulálják. A kivitelezéssel a tervek szerint az idei év végére készül el a cég, így a jövő év elejétől kezdve már el is indul majd az oktatás az új, fehérvári központban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek