3 hónapnál régebbi cikk

Új tanösvényt adtak át Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Új tanösvényt adtak át Fehérváron

Elkészült a Rácbánya Tanösvény az Apatini utcában. A beruházásról sajtónyilvános séta keretében adtak csütörtökön tájékoztatást.

Iskolások vették birtokba a Rácbánya Tanösvényt csütörtökön délelőtt az Apatini utcában. A terület korábban sokáig murvabányaként működött, de szeméttelep is volt. Később létrehoztak egy zöld felületet, és az ideális mikroklímának köszönhetően kialakult rajta az élet.

Csete Gábor, a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elmondta: a terület 2017-ben védetté vált. Fontos geológiai érték található a területen, hiszen itt végződik a Velencei-hegység, aminek köszönhetően Európa-szerte is kuriózumnak számító ingókő jellegű gránittömbök láthatók. A tanösvény hét állomásában a kapcsolódó élővilággal ismerkedhetnek meg a kilátogatók.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: egy korábbi bejárás keretében döntött a városvezetés a szakemberekkel közösen arról, hogy a kirándulóhelyet a maga szépségében hagyják meg úgy, hogy közben az idelátogatókat segítik az informálódásban.

A szakemberek kérik a Rácbányába látogatókat, hogy lehetőség szerint ne autóval érkezzenek a területre, és mindenki vigyázzon a környezetre, tartsák be szabályokat, hogy minél tovább megmaradhasson ez az ékszerdoboz a város szívében!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek