3 hónapnál régebbi cikk

Megkezdődött a legnagyobb szántóföldi kiállítás! Mezőfalván csütörtökig várják az agráriumban dolgozókat és az érdeklődőket
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
Megkezdődött a legnagyobb szántóföldi kiállítás! Mezőfalván csütörtökig várják az agráriumban dolgozókat és az érdeklődőket

Ismét megszervezte az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását Mezőfalván a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszközök és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. A két napos rendezvényen kiállítások, szakmai bemutatók és előadások várják a résztvevőket. 

Látványból ebben az évben sincs hiány, már a rendezvény első napjának reggelén több százan látogattak el Mezőfalvára, az ország legnagyobb szántóföldi kiállítására. Idén az esemény középpontjába a fenntartható, illetve a klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek, technikai bemutatók, a növénytermesztéssel kapcsolatos fontos információk kerülnek.

"A gazdák itt beszerezhetnek olyan naprakész információkat, ami segíti őket gazdaságuk fejlesztésében, a jó döntések meghozatalában. Mindaz, amit két nap alatt felvonultat a szántóföldi napok technológiában, tudásban, információátadásban, az ugyanazt a célt szolgálja: a hazai mezőgazdaság modernizálását, valamint fenntarthatóságának, versenyképességének javítását" - fogalmazott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az esemény nyitónapján.

A gazdák számára az egyik legfontosabb kihívást az aszályos évek jelentették, így aztán többek között ez és a magyar mezőgazdaság jövője kerül terítékre a találkozón. A kétnapos eseményre ezúttal is várják a gazdálkodókat, az agráriumban dolgozókat és tanulókat, valamint mindenkit, aki érdeklődik az ágazat iránt. A rendezvényen 170 kiállítóval találkozhatnak a látogatók, akik egészen csütörtök délután 5 óráig élvezhetik a programokat, aminek egyik leglátványosabb része az agrárgépshow.

Az először 2017-ben megtartott esemény mára nagy múlttal rendelkező rendezvénnyé nőtte ki magát. Az ágazatban dolgozókat itt minden évben színvonalas, innovatív programsorozat várja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek