1 hónapnál régebbi cikk

Játékosan tanultak közlekedni a fehérvári elsősök
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Játékosan tanultak közlekedni a fehérvári elsősök

Játékos közlekedési foglalkozást tartottak az István Király Általános Iskola udvarán. Az elsősök a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretében sajátíthatták el a helyes közlekedés szabályait a tanév során, melynek záró napját pénteken tartották.

Csapatokra osztották az elsősöket pénteken az István Király Általános Iskola udvarán, hogy aztán a háromféle állomáson teljesítsék a játékos feladatokat. A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” elnevezésű oktatóprogram lényege, hogy, a diákok már az iskolapadban megtanulják a helyes közlekedés szabályait.

A rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, játékosan oktatják az tanulókat a közlekedés legfontosabb szabályaira. A programra jelentkező iskolákban a tanév során a gyerekek tanórákon sajátítják el az életkoruknak megfelelő alapismereteket, a rendőrség munkatársai pedig havi rendszerességgel tartanak gyakorlati foglalkozásokat.

Az intézményben az 1. és 2. osztályos tanulók immár második alkalommal bővíthették tudásukat közlekedési ismeretekkel. Az iskola igazgatója azt mondja, sokan járnak kerékpárral, rollerrel iskolába, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a szabályokkal.

A gyerekek a nap folyamán gyakorolhatták a rolleres közlekedés legfontosabb szabályai mellett a gyalogátkelőn történő helyes átkelést, de KRESZ kockák és puzzle segítségével a táblák jelentését is megtanulhatták. A program legfontosabb célja, hogy a legkisebbek is megtanulják a balesetveszélyes helyzetek elkerülését.

A Fehérvár TV beszámolóját itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek