2 hónapnál régebbi cikk

Egy hónapon belül Fehérváron is lekerülnek a plakátok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Egy hónapon belül Fehérváron is lekerülnek a plakátok

A választásokat követően harminc napjuk van a pártoknak és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a közterületekre kihelyezett plakátjaikat és molinóikat. Július 9. után az önkormányzat a Városgondnokság munkatársainak segítségével szedeti le a kint maradt kampányeszközöket. 

A helyhatósági és az EP-választásokon már túl vagyunk, de a fehérvári utcákon még több tucatnyi választási hirdetmény vár arra, hogy leszedjék őket. A választási eljárásról szóló törvény rendelkezése alapján a közterületi kampány eszközeit, a plakátokat és molinókat a szavazást követően a pártoknak, szervezeteknek maguknak kell eltávolítani, erre harminc napjuk van.

A választási plakátokat minden esetben károkozás nélkül kell leszedniük a pártoknak. Ha eltávolítás közben azonban a lámpaoszlopok vagy villanypóznák mégis megsérülnének, a helyreállítás költségeit nekik kell kifizetniük.

Amennyiben az eltávolítás nem történik meg július 9-ig, akkor a plakátokat a jelöltek, jelölőszervezetek helyett a Városgondnokság munkatársai szedik le azokat. Ebben az esetben azonban az eltávolítás költségét az érdekeltek számára kiszámlázzák.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek