2 hónapnál régebbi cikk

Öleléssel búcsúztak a Vasváritól a diákok
·OktatásVasvári Pál Gimnázium·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Öleléssel búcsúztak a Vasváritól a diákok
·OktatásVasvári Pál Gimnázium·Utolsó frissítés: undefined

Várhatóan két tanévet töltenek új intézményben a Vasvári Pál Gimnázium tanulói szeptembertől, felújítások kezdődnek ugyanis az intézményben. A diákok a vakáció előtt még egy közös öleléssel és bulival búcsúztak az egykori épülettől. Képgalériával frissítve!

A Vasvári patinás épülete 1938-ra készült el, maga a Gimnázium 1960-ban kezdte meg a működését, jelenleg közel 700-an tanulnak itt. Mára alaposan megérett a helyzet az átfogó felújításra és a bővítésre, az első munkafázisban már kicserélték a nyílászárókat, majd várhatóan augusztusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek. A sikeres közbeszerzést követően a vállalkozó és a város is aláírta a szerződést, melynek alapján mintegy 1 milliárd 200 millió forintos fejlesztés valósul meg a Vasvári Gimnázium régi épületében. Kis túlzással csak a falak és a nyílászárók maradnak meg, egyébként kívül-belül megújul az épület, a munkaterületet várhatóan augusztusban adják át a kivitelezőnek. Ezen túlmenően, a Prohászka út másik oldalán egy teljesen új épülettömb is készül, ennek kivitelezőjét várhatóan a nyár folyamán választják ki. 

A tanulók és a pedagógusok ma egy, a Diákönkormányzat által szervezett, különleges kezdeményezéssel köszöntek el a megszokott, szeretett, ódon falaktól. Egymás kezét fogva átölelték az iskolát, majd az udvaron egy körülbelül egyórás búcsúbulit is tartottak. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek