Döntöttek: kinevezték a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjét
·OktatásVasvári Pál Gimnázium·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Döntöttek: kinevezték a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjét
·OktatásVasvári Pál Gimnázium·Utolsó frissítés: undefined

Megszületett a döntés a Vasvári Pál Gimnázium új vezetőjéről - adta hírül az MTI a Klebelsberg Központ közleményét. A pedagógusok egyhangúlag Havranek Mária munkaközösség-vezető egy évre történő kinevezését kérték a fenntartótól, melyet a tankerület elfogadott.

A közleményből kiderül, hogy az iskola nevelőtestülete 2024. július 3-án rendkívüli értekezletet tartott, amelyen a pedagógusok egyhangúlag Havranek Mária munkaközösség-vezető egy évre történő kinevezését kérték a fenntartótól, melyet a tankerület elfogadott.

A tankerület javaslatára 2024. július 8-án Havranek Máriát a nevelőtestület javaslatával összhangban a köznevelésért felelős államtitkár egy évre az iskola igazgatójává nevezte ki. Mint ismeretes, a tavasszal kiírt vezetői pályázatra egy pályázat érkezett, az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt. A döntéssel kapcsolatban a Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tankerületi központnak az a célja, hogy minden iskolát, így a Vasvári Pál Gimnáziumot is a legalkalmasabb igazgató irányítsa, ez az ott tanuló diákok érdeke.

Kapcsolódó
Megszólal Horváth József – Levélben osztja meg gondolatait a nyilvánossággal a fehérvári igazgató

A Vasvári Pál Gimnázium igazgatója Cser-Palkovics András polgármesternek juttatta el nyílt levelét, megkérve őt arra, hogy változtatás nélkül hozza nyilvánosságra gondolatait a város és a szélesebb közösség megnyugtatására és tájékoztatására.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek