2 évnél régebbi cikk

Az Art Stúdióban 30 év tapasztalatával készülnek az iskolakezdési írószercsomagok
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Az Art Stúdióban 30 év tapasztalatával készülnek az iskolakezdési írószercsomagok
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined

Sokan érkeznek úgy, hogy meghatározott összeg áll rendelkezésükre az iskolakezdési írószercsomaghoz. Mindenre van megoldás - vallja az Art Stúdió Képzőművészeti Szaküzlet üzletvezetője, Lukácsné Deák Edit.

Ahogy lassan megyünk bele az augusztusba, úgy válik az iskolás gyermekek szüleinek egyre közelebbi feladattá az iskolakezdésre összeállítandó tételek kipiálása. Nemcsak a szaküzletek, de a hiperek többségének polcain is megjelentek már a ceruzák, papírlapok, füzetek, vonalzók, faragók és radírok - vagyis nagyjából minden, amire becsengetéstől szükség van.

Ugyanakkor hiába a tanintézmények által kiadott lista, nem egy iskolakezdő szülő - tapasztalat - áll bizonytalanul a polcok előtt: mi az, amit érdemes leemelni onnan, melyik termék ár-érték aránya jó, és mikor nem lehet engedni a minőségből, mert akkor úgyis hamar újat kell venni.

A Székesfehérvár, Halász utca 1. szám alatt található Art Stúdió Képzőművészeti Szaküzlet üzletvezetője, Lukácsné Deák Edit 30 év tapasztalatával készül az újabb tanévkezdésre.

"Ahogy közeledik a szeptember 1., úgy keresik egyre inkább az írószereket" - mondja Edit. - "Nagyon fontos a minőség, és persze az ár is. Az azonban biztos, hogy a szülők sokkal jobb szívvel vásárolják meg azt, ami a gyermeknek is tetszik. A másik fontos szempont a választásánál, nemcsak az írószerek esetében, de például a füzetnél is, hogy sokat bírjon, ne essen szét már az első hónapok után."

Ha pedig az ár-érték arányoknál járunk: sokan gondolják, hogy egy szaküzlet drágább, mint a hiperben összevadászni a szükséges dolgokat.

"Mindenből tartunk olcsó, középkategóriás és luxus termékeket is" - emeli ki Edit. - "Többnyire úgy jönnek a szülők, hogy nagyjából megvan az a keret, amit az iskolaszerre szánnak. Az igényeket figyelembe véve tudom összeállítani számukra az optimális csomagot, de vannak előre bekészített egységek is. 30 év tapasztalatát felhasználva előre összeállítottam olyat, ami olcsó, ami ár-érték arányban a legjobb, de van csomag bizonytalankodóknak, illetve lehet kérni érintésmentesen is az átvételt."

És, hogy mennyibe kerül most a tanévkezdés? Azt nagyban meghatározza, hogy mire van igényünk. 

"Egy elsősnek össze tudjuk tenni a kezdőcsomagot 8 ezer forintból, de 20 ezer forintért vagy akár többért is. Iskolatáskát nálunk 10 ezer forint alatt is lehet venni. A felsősöknél már más a helyzet, ott gyakran van a szaktanároknak speciális igénye, így ezeknél a korosztályoknál 14-15 ezer forinttal lehet számolni. Ha valaki különlegeset szeretne, azt is biztosítani tudjuk, vannak például 120 darabos színesceruza-készleteink, vagy olyan gyönyörű dobozok, amelyek már önmagukban műalkotások."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek