2 évnél régebbi cikk

50 ezer forintba is kerülhet egy általánosiskolás-korú gyerek beiskolázása
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined
50 ezer forintba is kerülhet egy általánosiskolás-korú gyerek beiskolázása
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő tanévkezdés előtt, ugyanis egy általánosiskolás-korú gyerek teljes beiskolázása akár 50 ezer forint is lehet, amennyiben a tanfelszerelések mellé új iskolatáska is szükséges.

A beiskolázás költségeinek lényeges részét az iskolatáska teszi ki, tízből nyolc gyermek fog idén újat kapni, idézi a Regio Játékkereskedelmi Kft. közleményét az MTI. Az alsós gyereket nevelő szülők egyharmada 15 ezer forintnál többet szán a megfelelő darabra, míg a felsős tanulók szülei jellemzően a 10-15 ezer forintos árkategóriában vásárolnak.

Gyaraki Dávid marketingvezető hozzátette: a kényelem, a tartósság és az ergonómia a három döntő tényező a megfelelő táska kiválasztásában. 

Alapvető tanszerekre a megkérdezettek egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot, egyhatoda pedig 20 ezer forintnál is többet költ egy gyermek tanévkezdésekor.

Gyaraki Dávid arra is kitért, hogy a becsengetést megelőző időszakban 10 százalékos online és 5 százalékos áruházi kosárérték-növekedéssel számolunk az előző évhez képest. Ezáltal webáruházi választásnál 10 050 forint, míg személyes vásárlásnál 6830 forint átlagos végösszeget prognosztizálnak a nyár utolsó hónapjára - tette hozzá a marketingvezető.

A felmérés szerint a szülők 97 százaléka a hagyományos oktatást preferálja az online tanítással szemben, a megkérdezettek szerint ugyanis az utóbbi miatt több feladat hárult a szülőkre, de a technikai problémák és ingerszegény környezet is a negatívumok közé tartozik.

A felmérés a cég saját értékesítési adatain alapul, valamint egy júliusban elvégzett online kutatáson, amelyben 1257, általánosiskolás-korú gyermeket nevelő szülő vett részt.

Borítókép: stefan.agnes
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek