2 évnél régebbi cikk

Szeptember elsején 1157 diák kezdi az elsőt Székesfehérváron
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Szeptember elsején 1157 diák kezdi az elsőt Székesfehérváron
·Oktatásiskolakezdés·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember elsején Székesfehérvár általános iskoláiban 1157 kisdiák kezdi az első osztályt. A városi tanévnyitót a 100 éves II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartották.

Szerda reggel sokezer kisdiáknak csengetnek be Székesfehérváron, közülük 1157-nek először.

„Azt látom édesapaként is, hogy egy kicsit siratjuk a nyarat és az ezzel járó szabadságot, a másik pedig, hogy örülünk a találkozásoknak, örülünk a barátságoknak. Talán ez utóbbi felértékelődött az elmúlt másfél évben. Bízom abban, hogy a most induló tanév sokkal többet fog adni a találkozásokból, mint az előző.” - mondta Cser-Palkovics András a városi tanévnyitón, aminek idén a 100 éves II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthon.

A polgármester a tanévnyitón megköszönte a pedagógusok elmúlt másfél éves kiemelkedő munkáját, „mely nem volt egyáltalán könnyű, hiszen olyan dolgot kellett tenni, amire nem volt felkészülve senki és sikerült a körülményekhez képest a lehető legjobban megoldani a helyzetet. A szülőknek sem volt egyszerű az elmúlt másfél év, amiről sokat tudnánk mesélni egymásnak, de sokat is tanultunk belőle.”

A városi tanévnyitón Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Mészáros Attila és Lehrner Zsolt alpolgármesterek, Török Szabolcs tankerületi igazgató, Szépné Holczer Piroska a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Kulcsár Szilvia a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Sipos Imre az Oktatási Hivatal elnökhelyettese is ott volt.

2021/2022-es tanév szünetei

  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap. 2021. november 2. (kedd).
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. december 21. (kedd), a szünet utáni első tanítási nap 2022. január 3. (hétfő).
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. április 13. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2022. április 20. (szerda).
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek