1 hónapnál régebbi cikk

Tüntetést tartottak a volt vasváris igazgatóért
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Tüntetést tartottak a volt vasváris igazgatóért

A Vasvári Pál Gimnázium igazgatója, Horváth József nem folytathatja vezetői munkáját, ugyanis a következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázata államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást. A múlt hét csütörtöki hír nagy visszhangot váltott ki, petíció és tüntetés is követte, miközben a tantestület kérésére a tankerület egy évre Havranek Máriát nevezte ki igazgatónak.

Horváth József igazgató, aki 2022-ben Székesfehérvár Oktatásáért díjban részesült, a tantestület és a diákság támogatását is élvezte. Vezetése alatt a Vasvári az országos ranglistán a város és a vármegye legjobb gimnáziumává lépett elő. A diákok ezért petíciót indítottak, melyben a vasvárisokj közössége nevében kérik vissza igazgatójukat. 

A petíciót néhány nap alatt több mint hétezer ember írta alá. A hír kapcsán aggodalmának adott hangot közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere is. Cser-Palkovics András szerint nehézséget okoz, hogy a Modern Városok Program Vasvári gimnáziumra vonatkozó része most indul: a közel hárommilliárd forintos teljes felújítás és bővítés az iskola kiköltözését igényli a következő két tanévre, ennek levezénylésében pedig Horváth József igazgatónak nagyon fontos szerepe lett volna. 

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is érthetetlennek nevezte a döntést. 

Török Szabolcs, a tankerületi központ vezetője országos portáloknak nyilatkozva elmondta: az igazgató munkájával szemben több szakmai kifogás is felmerült, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, egyúttal nem javasolta a pályázó kinevezését. 

A döntés ellen tiltakozók szerdára tüntetést hirdettek. Az eseményt annak ellenére megtartották, hogy hétfőn a Székesfehérvári Tankerületi Központ közleményben jelentette be, hogy Havranek Mária munkaközösség-vezetőt a nevelőtestület javaslatával összhangban a köznevelésért felelős államtitkár egy évre az iskola igazgatójává nevezte ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek