2 hónapnál régebbi cikk

Érthehetetlen döntés - A Belügyminisztérium elutasította Horváth József pályázatát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com
Érthehetetlen döntés - A Belügyminisztérium elutasította Horváth József pályázatát

Indoklás nélkül utasította el minisztérium Horváth József pályázatát, melyet a jelenlegi vezető a Vasvári Pál Gimnázium igazgatói posztjára nyújtott be. Az egykori és jelenlegi vasváris diákok petíciót indítottak az igazgatóért.

Augusztus 14-ig szól az igazgatói megbízása Horváth Józsefnek, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatójának, miután a következő igazgatói ciklusra benyújtott pályázata államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást - tájékoztatta levelében az intézmény vezetője a szülőket szerdán. Habár a jelenlegi igazgató a tantestület száz százalékos támogatását élvezte, és ő volt az egyetlen pályázó a posztra – szakmai hiányosságra hivatkozva mégis elutasította a minisztérium a pályázatát.

Az egykori és jelenlegi vasváris diákok felháborítónak és megdöbbentőnek nevezték a döntést, petíciót indítottak az igazgatóért, melyet 12 óra alatt több, mint háromezren írtak alá. Mint a kérvényben írják, Horváth József, a tantestület és a diákság 100%-os támogatását élvezi. Másfél évtizedes vezetése alatt a Vasvári a vármegye és a város legjobb és legnépszerűbb gimnáziumává, sok ezer jelenlegi és egykori diák számára egy közösséget alkotó második otthonná, a diákokat mindig visszaváró "alma mater"-ré vált.

Az ügyben közben állást foglalt Fehérvár polgármestere is. Cser- Palkovics András közösségi oldalán azt írta, reméli, hogy mielőbb mindenki számára megnyugtató megoldás születik, hiszen az elmúlt években jó munkakapcsolatot és együttműködést tudott kialakítani az önkormányzat az igazgatóval, akinek az iskola épületét érintő majd' 3 milliárd forintos teljes felújítás és bővítés kapcsán fontos szerepe lenne.

Székesfehérvár országgyűlési képviselője is megszólalt a történtekről. Vargha Tamás „értetlenül áll a kialakult helyzet előtt, minden tőle telhetőt megtesz majd azért, hogy Horváth József vihesse végig a Vasvári Pál Gimnázium felújításának és bővítésének nehéz, de felemelő éveit.”

Kerestük a Belügyminisztériumot, az érintett tankerületet és az iskola igazgatóját is, a minisztériumtól eddig nem érkezett válasz, a további érintettek pedig nem kívántak nyilatkozni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek