3 hónapnál régebbi cikk

Eb 2024: Anglia nem tett nekünk szívességet, szerda estig izgulnunk kell
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
UEFA
Eb 2024: Anglia nem tett nekünk szívességet, szerda estig izgulnunk kell
·Sportlabdarúgás·Utolsó frissítés: undefined

Ez a foci Eb eddig több sztárcsapat szempontjából nem a legjobban sikerült. A címvédő olaszok és a legutóbbi ezüstérmes angolok is inkább szenvedtek, mintsem futballoztak a csoportkörben. Utóbbiak gyengécske produkciója nekünk sem kedvezett.

A tompa, fásult, többnyire lassan és él nélkül focizó angol csapat úgy jutott tovább csoportelsőként, hogy csak egyszer nyert és mindössze 2 gólt szerzett három találkozóján. Nem csoda, hogy a saját szurkolói is többször fütyülték ki, mint az ellenfelet. A Szlovénia elleni 0-0 nekünk sem segített, így a szerda esti portugál - grúz és török - cseh találkozók után derül ki, utazhatunk-e haza csütörtökön, vagy mehetünk a nyolcaddöntőbe. Utóbbihoz az kell, hogy a törökök és a portugálok ne kapjanak ki. 

Visszatérve az angolok négyesére, jellemző, hogy a szlovén csapat és Dánia is egy sovány 0-0-val, három döntetlennel, győzelem nélkül jutott tovább...

A D-csoportban azonban éppen azok az osztrákok mentek tovább az első helyen és 6 rúgott góllal, akiktől a legkevésbé lehetett ezt várni. A franciák elleni 0-1 után 3-1 Lengyelország, ma pedig 3-2 Hollandia ellen. Le a kalappal előttük.

A franciák az angolokhoz hasonlóan harmatosak voltak, ennek megfelelően a lengyelek elleni 1-1 okán le is maradtak a csoportelsőségről. 

Az előzetesen favoritnak kikiáltott csapatok közül a házigazda németek és az egyetlen hibátlan mérleget felmutató spanyolok hozták azt a formát, ami méltó egy top-csapathoz. A portugáloknak még hátravan a harmadik csoportmeccs, de ők is magabiztosak, ugyanakkor a címvédő olaszoknak, a franciáknak és főleg az angoloknak az eddigieknél sokkal, de sokkal többet kell felmutatniuk ahhoz, hogy valóban esélyesek legyenek a legjobb négy közé jutásra, pláne a végső győzelemre.

(Mátay Balázs)  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek