2 hónapnál régebbi cikk

Jubileum a Műszaki Karon – Tíz éve áll a székesfehérvári felsőoktatás szolgálatában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Farkas Szilárd
Jubileum a Műszaki Karon – Tíz éve áll a székesfehérvári felsőoktatás szolgálatában

Tíz éves fennállását ünnepli az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara Székesfehérváron. A kerek évforduló ünnepléseként változatos előadások várták a megjelenteket a Mercure Székesfehérvár Magyar Király Hotelben.

Immár tíz éve áll a székesfehérvári felsőoktatás szolgálatában az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az alkalomból ünnepi szimpóziumot tartottak a Mercure Székesfehérvár Magyar Király Hotelben csütörtök délután, ahol olyan előadások várták a közönséget, amelyek bemutatták a műszaki kar fejlődéstörténetét, múltját és jelenét, valamint számot vetettek a jövőbeni lehetőségekről.

Az ünnepi alkalom nyitányaként először Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mondott köszöntő beszédet, melyben üdvözölte, hogy az egyetem annak idején úgy döntött, hogy önálló karként üzemelteti a székesfehérvári képzési helyet: "Ez azt is mutatta, hogy az a cél, hogy fejlődjön az egyetem itt Fehérváron. Az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy ez egy jó döntés volt, fejlődött az egyetem mind hallgatói létszámban, mind portfólióban, tudományos háttérben, a tudományos munkát végző szakemberek számában, a hagyományos, duális- és levelező képzések tekintetében egyaránt".

A duális képzés egyik letéteményese és együttműködő partnere a Kyndryl Hungary Kft., mely lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy már tanulmányaik alatt is gyakorlati képzésben vehessenek részt.

"2016 óta folytatunk felsőfokú duális képzést, illetve 2022 óta a Kyndryl ipari tanszéken segítjük az egyetem munkáját. Én azt gondolom, hogy a duális képzésben részt vevő diákoknak, valamint az egyetemnek és a Kyndrylnek is nagyon fontos az, hogy az üzleti életet, egy kicsit az akadémia élethez közelebb hozzuk és olyan hallgatók jöhessenek ki a felsőoktatásból, akiknek a tudása versenyképes és akár azonnal másnap kamatoztatható a tudás" – mondta Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora beszédében örömét fejezte ki, hogy annak idején mindenki mert nagyot álmodni, valamint kiemelte a folyamatos fejlődés fontosságát.

"Egy nagyon erős ipari bázis alakult az egyetem környékén vagy pontosan az egyetem tudott beépülni és meghonosítani különböző lehetőségeket az ipari szegmensben és nem utolsó sorban az Alba Regia Műszaki Kar immáron a gazdasági képzésekkel is kiegészülve, pont ezen a héten döntötte el az egyetemnek a szenátusa, előterjesztésemre, illetve a dékán úrral történő egyeztetés alapján, hogy már nem Alba Regia Műszaki Karként fogjuk hívni, hanem Alba Regia Karként fogjuk hívni" – árulta el Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

Kovács Levente hozzátette, hogy ez azért is volt kézenfekvő mivel a műszaki képzés mellett, nem elfelejtve a geoinformatikát, ami az agrárképzéshez tartozik, valamint a gazdasági képzésnek is köszönhetően, immár egy szélesebb portfólióról lehet beszélni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek