2 hónapnál régebbi cikk

Vonzza a gyereket az Ókor? Ide vidd táborozni!
·Hírektábor·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Vonzza a gyereket az Ókor? Ide vidd táborozni!
·Hírektábor·Utolsó frissítés: undefined

Az ókori történelem iránt érdeklődő általános iskolásoknak szerveznek napközis tábort a Gorsium Régészeti Parkban. Az augusztus 12-16-a közötti, különleges vakációzás egy-egy napjára is lehet menni, de természetesen ki lehet tölteni a teljes hetet is.

Hogyan éltek az ókori rómaiak? Milyen volt egy légiós katona kiképzése és élete? Milyen ruhadarabokat hordtak az akkori emberek? Mindezt megtudhatják azok a gyerekek, akik részt vesznek a Gorsium Régészeti Parkban szervezett nyári napközis táborban.

Akinek van kedve, régészkedhet is, és a sok játék közben készíthet római tárgyakat, amiket hazavihet emlékként. A résztvevők megismerhetik a Agyagkatonák – Az első kínai császár halhatatlan őrei című nemzetközi kiállítást is.

A teljes táborozás augusztus 12-16-a között tart, ezen belül lehet menni akár egy-egy napra is. A regisztráció a részvételi díj befizetésével érvényes. A programok naponta 8.00 és 16.00 óra között tartanak, a felügyeletet 17 óráig biztosítják. Érdeklődni és jelentkezni a szirtes.monika@szikm.hu email címen és a +36 70 643 7486-os telefonszámon lehet. További részletek a táborral kapcsolatban a Szent István Király Múzeum honlapján olvashatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek