2 hónapnál régebbi cikk

A hét legmelegebb napja lesz csütörtökön
Fehérvár Médiacentrum fotója
portfolio.hu
A hét legmelegebb napja lesz csütörtökön

Holnap lesz a hét legmelegebb napja, majd pénteken záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik. Változatos időjárás köszönt be a következő napokban, 37 fokra is számíthatunk.

Kánikulával köszönt be utolsó nyári hónapunk, az augusztus: a maximumok országszerte 32 és 37 fok között alakulnak. Viszont a nagy meleg nem lesz tartós, nyugaton és északon már délután, este kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, pénteken pedig már többfelé az országban, ezen a napon ugyanis hidegfront érkezik nyugat-északnyugat felől - írja az időkép.hu.

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, szombatra erős széllel számolhatunk.

A front előtt pénteken még 28-35 fok közé melegszik a levegő, ám záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Hevesebb zivatarok kialakulására is esély van, ezeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. Országos, az aszályt nagyobb mértékben enyhítő esőre viszont nem kell számítani.

A front mögött szombatra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 26-31 fokot mérhetünk majd. Többfelé erős, helyenként viharos északnyugati szél támad, de napsütésből nem lesz hiány. A magasabbra törő gomolyfelhőkből főként az ország északkeleti harmadán és a nyugati-délnyugati határ mentén fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

A nagy meleg vasárnap sem tér vissza, ekkor majd 27 és 32 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek