1 hónapnál régebbi cikk

Tornát nyert az AFKC, új amerikai légióst igazolt az Alba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba FKC
Tornát nyert az AFKC, új amerikai légióst igazolt az Alba

Az olimpia és a felpörgő fociszezon árnyékában elkezdődött a mozgolódás a női kéziseknél és a férfi kosarasoknál is Fehérváron. Előbbiek megnyerték hazai rendezésű felkészülési tornájukat, utóbbiak újabb amerikai légiós igazolását jelentették be.

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta és ezzel meg is nyerte a Collagenius Kupa felkészülési női kézilabda tornát az Alba FKC. A székesfehérvári hölgyek hektikus játékot mutattak, ami ilyenkor még belefér. A nyitómeccsen a hazai rivális Budaörs ellen koncentráltan, bár sok hibával játszottak, de nyertek 28-25-re, majd nagyon gyenge produkcióval kikaptak a szlovák Michalovce alakulatától 28-21-re, hogy aztán a záró körben sokkal jobb produkcióval 34-29-re verjék a cseh Kynzvart csapatát.

Összességében 4 ponttal és az egymás elleni eredménnyel volt jobb az AFKC a második Budaörsnél, amely megelőzte az egyaránt 2-2 ponttal záró Michalovcét és Kynzvartot. Az összkép vegyes, de biztató, mindenesetre az új vezetőedzőnek, a montenegrói Suzana Lazovicnak lesz még dolga bőven a közelgő bajnoki rajtig, hogy ne ragadjon be a startnál úgy a fehérvári egylet, mint a legutóbbi szezon elején. 

A Collagenius Kupán a különdíjasoknál is volt fehérvári: a torna legjobb játékosának, MVP-jének az ukrán válogatott légióst, Tamara Smbatiant választották. 

Újabb amerikai légióst igazolt az Arconic-Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata. A hármas poszton bevethető, 26 esztendős, éppen 2 méter magasra nőtt Jeriah Horne Lengyelországból érkezik, az elmúlt szezonban két élcsapatban is szerepelt. Mindkettőnél 10 szerzett pont felett átlagolt és lepattanózásban is jól teljesített, miként a távoli dobásait is jó százalékban értékesítette. Korábban az amerikai egyetemi ligában és az NBA hátországának számító G League-ben pattogtatott.

Az Albánál ő már a harmadik tengerentúli érkező, s a következő héten újabb légiós(ok) leigazolásának bejelentése várható. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek