1 hónapnál régebbi cikk

Légióst igazolt az Alba és a Vidi is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gohofstra.com
Légióst igazolt az Alba és a Vidi is

Újabb amerikai játékossal vált kompletté az Alba Fehérvár kerete, a Vidi pedig horvát-bosnyák szélső védővel erősített.

Európában újonc amerikai hátvédet igazolt a következő szezonra az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata. A 24 éves, 191 cm. magas Tyler Thomas a tengerentúli egyetemi bajnokságban remek számokat produkált eddig, kiváltképp a legutóbbi idényében, amikor a Hofstra csapatában 22,5 pontot, 5,2 lepattanót és 3,3 gólpasszt átlagolt, de a hárompontos mutatója is igen jó, 37 százalékkal találtak célba távoli kísérletei.

Az Alba közlése alapján Tylerrel teljesedett ki a kerete, amely Alejandro Zubillaga vezetőedző szerint megfelelő alap lesz egy eredményes szezonhoz. A Vojvoda, Filipovity, Krivacsevics, Németh Ákos, Kass és Fazekas alkotta magyar mag a légiósokkal kiegészülve valóban ütőképes csapatot alkothat.

Az Alba mellett újabb átigazolást jelentett be szerdán a Vidi is.

A 26 éves bosnyák-horvát kettős állampolgárságú Ivan Milicevic a Fehérvár FC legújabb légiós fogása. A bal oldali védő szerepkörében a támadásokat is jól segítő futballista megjárt több horvát és bosnyák alakulatot, legutóbb pedig a görög élvonalbeli AE Kifisias játékosa volt. 

A Vidiben ő örökli az Angliába szerződött Schön Szabolcs 7-es mezét és posztját is, remélhetőleg munkabírása, küzdőszelleme és a támadójátékba való bekapcsolódása tekintetében is hasonló minőséget képvisel, mint posztelődje.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek