1 hónapnál régebbi cikk

Művészeti kavalkád a Zenélő Kultúr Udvarban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvia
Művészeti kavalkád a Zenélő Kultúr Udvarban

Zene, festészet, irodalom várta az érdeklődőket szombaton a Zenélő Kultúr Udvarban. A Királyi Napokhoz kapcsolódva a kultúra több műfajából is ízelítőt kaptak azok, akik ellátogattak a Deák-gyűjtemény kerthelyiségébe.

Arany János szavaló nevéhez méltóan Arany János: A Walesi bárdok című költeményével indította a Zenélő Kultúr Udvart szombaton délután az Oskola utcában. A Királyi Napokat megelőző eseményt az idén 30 éves Fehérvári Polgárok Egyesülete álmodta meg, és rendezi meg hagyományosan minden évben. Immár tizenegyedik alkalommal várták a közönséget a művészek.

A Köfém Férfikórus katonadalokkal kápráztatta el a közönséget Mihályi György kórusvezető segítségével, de számos verses, zenés produkció várta a művészetbarátokat. A résztvevőket Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta: a Fehérvári Polgárok Egyesületének kultúrprogramja jelentős szerepet tölt be a város közösségének építésében.

Idén is bemutatkozhattak az ország minden tájáról érkezett művészek a szép számú érdeklődőnek, és helyben készült festmények is várták a kultúra szerelmeseit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek