Nemzetek Ligája - magyar elégtelen a német vizsgán
Fehérvár Médiacentrum fotója
MLSZ
Nemzetek Ligája - magyar elégtelen a német vizsgán

Sokáig jól tartotta magát, de kétgólos hátrányban összeesett és nagyon kikapott a magyar labdarúgó-válogatott a németektől a Nemzetek Ligájában.

A legutóbbi Nemzetek Ligája sorozatban kétszer is sikerült megtréfálnia a magyar labdarúgó-válogatottnak Németországot, így az Eb-n tőlük elszenvedett sima vereség ellenére bizakodhattunk, hogy az új NL-idényben is lesz némi sikerélményük Szoboszlaiéknak Musiala és társai ellen. Ez lehet, hogy be is következik, de a két alakulat budapesti meccséig erre biztosan várni kell, mert a ma esti, düsseldorfi összecsapáson csak időnként volt méltó ellenfele nemzeti egyletünk a házigazdáknak.

A meccs elején megleptük kissé a Nagelsmann-fiúkat presszingelő játékunkkal, volt egy kisebb lehetőségünk és egy 11-es gyanús szituáció is, amit megúsztak a németek. Nem tartott sokáig, amíg a vendéglátók megtalálták az ellenszert, s egyre inkább fölénybe kerültek, így nem volt előzmény nélküli, amikor a 27. percben egy remek Wirtz, Raum, Musiala, Füllkrug kombináció révén megszerezte a vezetést Németország.

A folytatásban újabb hazai lehetőségek után a második félidő elején újra közel voltunk egy szerzett gólhoz, de a csereként beszálló Bollának sem sikerült bevennie Ter Stegen kapuját.

Aztán egy magyar szöglet után villámgyorsan lekontráztak minket a németek, Musiala pedig némileg szerencsés, ám demoralizáló gólt lőtt, ami után láthatóan fejben feladta a meccset a magyar csapat. A vérszagot megérezve Havertz és társai nem kegyelmeztek, többször is átrobogtak védelmünkön és Wirtz, valamint Pavlovic és Havertz be is vette Gulácsi kapuját, végül egy ötösnél álltak meg a vendéglátók.

Ez az a meccs, amit gyorsan el kell felejteni és kedden a bosnyákok ellen hazai közönség előtt megpróbálni feledtetni, egy győzelemmel.        

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek