Fehérvári siker az atlétikai csb-n, osztályt lépett az ARAK
Fehérvár Médiacentrum fotója
MASZ/Zsigmond László
Fehérvári siker az atlétikai csb-n, osztályt lépett az ARAK

A döntő tőbbségében utánpótláskorú atlétákkal szereplő fehérvári sportolók a 2. divízió dobogóján végezve feljutottak a csapatbajnokság elitjébe.

Az MTK sporttelepén, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az atléták felnőtt országos csapatbajnoki küzdelmeit. A három osztályra, divízióra osztott mezőnyben ott voltak a székesfehérvári ARAK ifjú sportolói is, akik kiváló versenyzéssel a 2. divízió ezüstérmét szerezték meg, ezzel - a Győri AC és a Kecskeméti ARC társaságában - feljutottak a legfelső osztályba, így jövőre az 1. divízióban szerepelhetnek, amelyben a Budapesti Honvéd megvédte bajnoki címét.

Érdekesség, hogy az ARAK-os nevelésű Takács Boglárkának sokat köszönhet aktuális klubja, mert alig egy nappal azt követően, hogy Brüsszelben a Gyémánt Liga fináléjában futott, három órás alvás után repülőre ült, hogy elindulhasson a csb-döntőben 200 méteren. Mivel meg is nyerte a versenyszámot, éppen annyi pontot szerzett a Honvédnak, hogy ismét bajnok lett. Enélkül nemcsak az aranyról, de az ezüstről is lemaradt volna a fővárosi klub...

Az ARAK atlétái közül a csb-n saját versenyszámában az 1. helyen végzett a férfi 4x100-as váltó Szabó Dániel, Csornai János, Blaumann Marcell, Mészáros Balázs összeállításban, a hölgyeknél egyéniben 100-on Langmár Kata Anna, második lett Szabó Dániel (ugyancsak 100 m-es síkfutás), Enesei Rita (400 m.), Trenka Ádám (távolugrás), Langmár Kata Anna (női távol), harmadik pedig Langmár Zsófia (női távolugrás) és Ágoston Illés (magasugrás). Az ő szereplésük alapozta meg a feljutást. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek