Egy vándorlegény dalai címmel indult el az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertsorozata
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egy vándorlegény dalai címmel indult el az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertsorozata

Változatos és gazdag zenei műsorral várta a komolyzene kedvelőit az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A négy részből álló Farkas Ferenc koncertsorozat, Egy vándorlegény dalai című nyitórendezvényét kedden este tartották a Vörösmarty Színházban.

A szerelmes tenger című ballada nyomán, a Désir szimfonikus költemény csendült fel a Farkas Ferenc koncertsorozat első előadásának nyitányaként. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a kedd esti darabjában a vágyódás gondolatát helyezte középpontba, számos elektronikus médiaeszköz használatával. Az évadban a 19. és 21. század darabjait dolgozták fel.

"A kortárs zene az idei évadban is jelentős hangsúlyt kap, ugyanis elindítunk egy kortárs zenei sorozatot is szeptember 26-án, Kérdezd a zeneszerzőt! címmel. Összesen 25 szerzőt ismerhetnek majd meg az érdeklődők az évadban"-tudtuk meg Dobri Dániel, kortárs zeneszerzőtől.

A változatos és gazdag zenei műsorban felcsendültek Brahms és Mahler jól ismert művei is. Az eseményen részt vett Madarász Iván, az Artisjus tiszteletbeli elnöke, aki elárulta nagy hangsúlyt fektetnek a szerző, a művész és a közönség közötti kapcsolat fejlesztésére.

A programot a szimfonikus zene irodalmának egyik legnagyobb remekműve, Johannes Brahms 4. szimfóniája zárta. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek