Egymilliárdos beruházás a Cerbonánál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Petra
Egymilliárdos beruházás a Cerbonánál

A Cerbona hazai és nemzetközi cégek együttműködésével több, mint egy milliárd forintos beruházás keretében olyan egyedülálló gyártósort tervezett és hozott létre, amelyre Magyarországon, ebben a kategóriában korábban még nem volt példa. A fejlesztés több új munkahelyet is teremt a városban.

Évente 4000 tonna müzliszeletetet gyártanak a Cerbonánál, amely több mint 150 millió darabot jelent.

A ragasztóanyag és a szárazanyag összekeverése után következik a masszát formázzák és a rétegezik, ha szükséges. A székesfehérvári üzemben hagyományos, vegán, laktózmentes és proteines termékek is készülnek, néhány hete pedig új terméket is gyártanak, ezt az úgynevezett desszert szeletet. Az új gyártósor azonban nemcsak ezt a terméket képes gyártani.

A közel 200 féle terméket gyártó székesfehérvári cég több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a magyar élelmiszeriparban, büszkén ötvözi a hagyományt a modern technológiával.

Az üzemben 150 munkavállaló dolgozik. A fejlesztéssel immár négy gyártósora van a cégnek, miközben a beruházás által a vállalat müzliszelet gyártási kapacitása megduplázódhat. A beruházást saját erőből és hitelből finanszírozták, egyúttal új munkahelyeket is teremtettek.


"Folyamatosan keressük a munkaerőt, egy műszakban ennek a gyártósornak a működtetéséhez 6 emberre van szükségünk, tehát első körben 6 embert, majd ahogy bővül a volumen, úgy további műszakokat szeretnénk elindítani." - mondta Mészáros Tamás,  Cerbona Zrt. vezérigazgatója

A cég a közeljövőben folytatja a fejlesztéseket. A telephelyen egy kisebb méretű naperőmű kap majd helyet, emellett a régi gyártósort is fejlesztik, ami a csomagolás terén nyit majd új lehetőségeket, valamint a raktárban egy légtechnikai beruházást is végrehajtanak, ami a termékek hűtését végzi majd el. Erre azért van szükség, mert  a cég megvásárolta a Boci márkát, amely egy egészen más és új terület a Cerbona számára, amely hosszú távon komoly értéke lehet a portfóliójuknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek