Tanuld meg használni az erőd!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Tanuld meg használni az erőd!

Tanuld meg használni az erőd! – ez a mottója a Hősképző elnevezésű programnak, amely sikeresen működik városunkban is. A helyes újraélesztést ezúttal az 50. jubileumot ünneplő Tóvárosi Általános Iskola diákjai sajátíthatták el.

A helyes újraélesztést tanulhatták meg a Tóvárosi Általános Iskola tanulói.

Az újraélesztés világnapja alkalmából a Bugát Pál Technikum diákjai mutatták be a megfelelő technikát. Südi Amália úgy véli, némi gyakorlás után bárki segítheti a mentősök munkáját.

Az Országos Mentőszolgálat még 2018 elején indította el az egész országra kiterjedő „Hősképzés” nevű programját, amely Székesfehérváron is sikeresen működik, már az óvodások körében is. Határhegyiné Véber Gabriella elmondta, a szívmegállás és a tragédia csak akkor kerülhető el, ha az újraélesztés szinte azonnal elkezdődik, ezért a legfontosabb az, hogy merjünk segíteni.

"Az óvodások rendkívül fogékonyak. Úgy próbáljuk neki k elmagyarázni az újraélesztés jelentőségét, hogy hogyan tud segíteni a mamán, papán vészhelyzet esetén. Emellett azt is megmutatjuk, hogyan kell az újraélesztést elkezdeni"- mondta ela Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezetének koordinátora.

A Tóvárosi iskola a héten jubileumot is ünnepel, az 50. születésnap kapcsán számos program vár a gyerekekre. Az intézményben már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra, ehhez igazították a hét eseményeit is, de lesz osztálytalálkozó, gálaműsor és születésnapi emléktúra is.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek